Waatom wil mijn baby hamster niet lopen?

Ik heb gister een baby hamster gekocht, maar het enige wat hij nu doet is in zijn huisje slapen of ervoor zitten en niet bewegen terwijl ik een hele grote kooi heb gekocht waar hij lekker veel in kan rennen, is dit normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een hamster is een nachtdier, dus ja: het is normaal dat hij overdag lekker in zijn huisje zit te slapen.

als je hem iedere dag op dezelfde tijd aandacht geeft, past hij zijn ritme wel aan, natuurlijk moet hij overdag slapen

Hamsters leven s'nachts... Als je met het beestje wil spelen of naar hem wil kijken kan je dat het beste rond een uur of 21 s'avonds doen. Jij gaat dan bijna naar bed, en de hamster word wakker. Je kan dan kijken naar hem. Stoor hem overdag zo min mogelijk!!!!! Hoe meer je hem in zijn leven overdag zal storen, hoe kortere levensduur hij zal hebben. Gemiddeld worden hamster 2 jaar oud.

Hij is nieuw, vind alles nog eng en moet alles nog ontdekken. Laat 'm 2 daagjes met rust en pak hem niet niet op. Laat hem eerst maar even wennen. Ik heb nog wat handige links voor je over hamsters, ik weet niet of je er iets aan hebt. Heb je je hamster uit de dierenwinkel? Gebruik je knaagstenen en likstenen (die levensgevaarlijk zijn)? Ik hoop ook niet dat je hamsterwol/hamsterwatten gebruikt.. Wat voor hamster heb je, een syrische/goudhamster of een dwerghamster? En ja!!! Goedzo :D Je hebt een grote kooi, dit is goed, want hoe groter hoe beter. De minimummaten van de kooi van de dwerghamsters 30cm bij 50cm en voor syrische hamsters 40cm bij 60cm. Kleiner dan dit is zielig.. want ze rennen erg veel. Wat voor loopwiel heb je? Hier wat links voor je, hopelijk heb je er iets aan: Loopwielen: http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/79026-welk-loopwielrad-voor-mijn-hamster.html Goede kooien: http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/78436-welke-kooi-voor-mijn-hamster.html Hamstereten: http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/78683-wat-mogen-hamsters-eten-en-wat-niet.html Koop geen dieren bij de dierenwinkel: http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/78444-geen-dieren-bij-dierenwinkel-kopen.html Slecht advies/spullen van dierenwinkels: http://dier-en-natuur.infonu.nl/dieren/78051-slecht-advies-van-dierenwinkels.html

Een dwerghamster is over het algemeen actiever dan een syrische hamster.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100