Wanneer kan ik onze asielkater naar buiten laten? Zie uitleg.

Sinds gisteren hebben wij een gecastreerde kater uit het asiel, waarbij wij hoopten dat het onze eigen vermiste kater sinds mei dit jaar zou zijn. In het asiel was dit moeilijk te bepalen, waarop we in overleg met de eigenaar hebben besloten om hem mee naar huis te nemen om te kijken hoe hij op de honden en de poes zou reageren. We zijn het er inmiddels over eens dat dit niet onze vermiste kat is. We zullen hem echter niet terug brengen, maar hier houden. Hij wil heel graag naar buiten, maar wat is het beste moment om hem wat meer vrijheid te gunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het heeft geen zin om te zeggen van drie weken, of zes weken, of twee maanden. hou je kat in eerste instantie een aantal weken binnen, en kijk dan hoe hij zich opstelt. ongeacht de tijdsduur: een ontspannen en ondernemende kat kan je wat meer vrijheid gunnen. een exemplaar wat nog nerveus is en bij het minste of geringste onder de bank schiet, is daar nog niet aan toe. observeer je kat, iedere kat is weer anders. bij twijfel nog even wachten is het devies,

Bij logeerkatten hanteer ik altijd 10 dagen binnen. Daarna alleen naar buiten als ik er bij ben. Geen eten geven voor ze naar buiten gaan, zodat ze binnen te roepen zijn voor de maaltijd. Als je ziet dat de kat toch niet ver weg gaat (gecastreerde katten blijven dichter bij huis) kan je de vrijheid geven. Wel zorgen dat ze 's avonds binnen zijn, zodat niet de hele buurt kan meegenieten van kattenruzies als iedereen wil slapen.

Mij is altijd verteld dat je een nieuwe kat 6 weken binnen moet houden, en dat hij dan de weg naar huis terug kan vinden. Klopt wel, dat terugvinden, Eerste keer dat hij buitenging glipte hij gelijk de tuinpoort achter uit. Ik in paniek, kat zat na kwartier ofzo voor de voordeur te wachten om binnengelaten te worden

Hai, ik weet dat je graag je kat naar buiten wilt laten. Maar je andere kat is al vermist en naar alle waarschijnlijkheid is die ook dood. Als katten naar buiten gaan, willen ze ook de weg oversteken... (dat wist je natuurlijk al) Ik reed op een dag naar mijn werk en ineens vloog er een kat onder m'n wiel. Ik schrok heel erg en ik wist ook niet waar ik overheen had gereden toen de man achter mij vertelde wat er gebeurd was. Ik heb naar de kat gezocht en ik kon hem niet meer vinden. Ik heb me er maanden ellendig over gevoeld en nog een week gezocht naar de kat. Wat ik probeer te zeggen, laat je kat binnen. Je neemt een HUISdier, dus leer je kat binnen te blijven. Katten kunnen verschrikkelijk gelukkig zijn binnen. Deze kat moet er alleen nog even aan wennen, dat zal wel wat tijd kosten. Maar als je van deze kat houd, dan heb je daar het geduld wel voor. Heel erg veel sterkte.

mijn eigen katten heb ik eerst twee maanden binnengehouden, daarna in de tuin laten wennen met een tuigje en zo telkens iets verder. Na een half jaar wisten ze gewoon waar ze woonden en zijn ook nooit weggelopen. Inmiddels zijn het al bejaarde katers, die ook altijd weer thuis zijn gekomen.

Tuurlijk wil hij heel graag naar buiten, om terug naar zijn oude omgeving te gaan. Hou hem zeker binnen tot hij een beetje aanhankelijk wordt van jullie en weet dat hij voor eten bij jullie moet zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100