een hond is pas volwassen als hij 3 of 4 jaar is, kan tot die tijd zijn gedrag ook nog veel gaan veranderen?

Mijn hond is 2 jaar en nog wel een beetje bang voor anderen honden maar het is al wel veel minder dan vroeger, kan zijn gedrag nog veranderen tot hij 3 of 4 is?

Bedankt voor je antwoord!

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoi, Met de juiste training en stimulering kan het gedrag altijd veranderen, zelfs als hij 10 wordt. Om die angst voor andere honden te laten verminderen moet je je hond laten zien/merken dat hij er niet bang voor hoef te zijn. Dit kan door hem veel in contact laten komen met andere (vriendelijke) honden, zonder hem daar toe te dwingen

een hond kan veranderen zolang hij leeft, dit kan middels training. belonen en relaxed omgaan met de voor de hond angstige momenten. wat ik ook gebruik is vaste gewoonten, als je steeds het zelfde doet dan heeft dit ook resultaat. dan stoppen de honden 50 meter voor we het bos uitgaan omdat ze daar altijd de riem weer om krijgen. dan gaan ze op hun voer plek staan omdat ze daar altijd gevoerd worden(eerst altijd strijd) zolang jij relaxed blijft, en de hond de kans geeft de situatie op zijn eigen tijd te onderzoeken, dan onstaat er vertrouwen en zullen de angstige momenten verdwijnen.

Bij dit alles moet je bedenken, dat iedere hond een eigen karakter heeft dat NIET verandert. Je kunt van een zachtaardige hond geen macho maken. Een macho zal nooit een aanhalige, onderdanige hond worden. Je kunt van een macho wel een gehoorzame hond maken. Je kunt ze op iedere leeftijd bijschaven naar hun eigen vermogen. Dat betekent dat jouw hond met jouw hulp de angst voor vreemde zaken en dingen kan leren overwinnen, al zal hij dus door zijn karakter nooit de eerste viool gaan spelen. Dat is dus afhankelijk van jouw rustige, overtuigende leiding. Werk dus aan jezelf op de eerste plaats.

Als de hond aan jou merkt dat je niet bang bent voor andere honden zal hij dat overnemen. Ik heb dat zelf ondervonden met een hond van 8 jaar die ik uit het asiel haalde. Het is bij honden niet anders als bij kinderen; het voorbeeld weegt veel zwaarder dan de instructie.

Nou als hij 4 is dan is het wel moeilijk je moet je hond trainen als hij jong is

Jouw hondje is al volwassen want kleine hondjes zijn sneller volwassen dan grotere rassen. Aanleren qua gedrag kun je met een hond op elke leeftijd doen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100