Hoe kan het dat sommige katten schijnen te verdwalen, terwijl ze ook overe langere afstand thuis kunnen komen?

Af en toe hoor je dat een kat ergens aan komt lopen en de weg naar huis niet meer weet, anderzijds hoor je dat katten lange afstanden afleggen om thuis te komen, en bijv. na een verhuizing toch weer naar het oude huis gaan. Hoe kan dit, dit lijkt me wat tegenstrijdig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Net als bij mensen heb je verschillende individuen: de een heeft een fantastisch richtinggevoel, de ander verdwaalt in z'n eigen buurtje.

het gebeurt idd een enkele keer dat een kat een enorme afstand weet te overbruggen om weer thuis te komen. dit zijn zeldzame gevallen die de krant halen. dagelijks lopen er onnoembaar veel katten weg, om vervolgens totaal ontheemd te gaan zwerven. dat is de orde van de dag helaas.

Een kat die normaal niet buiten komt zal niet weten hoe hij zich moet oriënteren, echte buitenkatten kunnen zich veel beter oriënteren en zullen weten welke geuren ze moeten volgen om zelfs over grote afstanden de weg terug te vinden. En zoals Koos al opmerkte is de ene kat de andere niet.

wij hebben twee katten de kater wandelt iedere dag van de voordeur buitenom naar de achterdeur. Als hij verdwaalt, zal hij waarschijnlijk de weg niet terug vinden. de poes blijft regelmatig uren of een hele nacht weg. die is na een verhuizing ook iedere dag terug gelopen naar het oude huis 5 km verderop

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100