Mijn platy is al heel lang dik, en ze heeft ook een rare bobbel op haar rug. Verder eet ze wel gewoon goed en is ze heel vrolijk? Is ze ziek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vele Platy's tonen dik, gestuikt, omdat ze een korte wervelkolom hebben, vrouwtjes Platy's zijn ook groter, zwaarder dan de mannetjes en het zou goed kunnen dat ze hoogzwanger is, bovendien eet ze goed... Zonder foto is het wat moeilijk, maar rare bobbel op haar rug kan best een zweer of een goedaardige tumor zijn ( goedaardig omdat ze goed eet en levendig is). Uw Platy lijkt niet ziek want een zieke vis vermagert, zondert zich af en is niet vinnig.

Als ze al heel lang dik is, is er waarschijnlijk niets aan de hand. Platy's kunnen soms erg dik worden als ze zwanger zijn en dan is dat altijd even schrikken. Een dikke vis zou namelijk ook op buikwaterzucht kunnen duiden. Kijk ook naar de schubben, als deze er normaal uitzien is er waarschijnlijk niets aan de hand. Als meerdere vissen, ook van andere soorten, dit probleem echter vertonen is het aangewezen ze apart te zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100