Hoe kan ik een ei uitbroeden?

Mijn ouders hebben duiven en ze hebben net een ei gelegd. Alleen mijn vader en moeder willen geen duiven meer. Dus ik heb het ei uit de vensterbank gepakt en nu wil ik er voor zorgen dat het ei uitkomt. Ik heb wel 2 vinkjes maar die zijn homo.. zou het dan kunnen dat hun het ei uitbroeden? Ik hoop het zo! Help!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Homovinkjes zouden wel op een ei kunnen zitten hoor. Hier in een vogelparkje is een zeer toegewijd homopaar dat eieren heeft uitgebroed van een ander soort. Geweldig leuk om te zien. Dus probeer het. En anders een nestje maken van een pannetje of schaaltje met een warme sjaal onderop en daar het ei inleggen en toedekken als je niet thuis bent. Of als je thuis bent, een schemerlamp/bureaulamp aan. Of als je een vogelnest in de buurt hebt, dit ei erbij leggen en dan snel weg. Anders verjaag je de ouders.

Je zou er een warmtelamp over kunnen laten schijnen

Bronnen:
film fly away home

Om een vogelei uit te broeden zou je een broedstoof moeten gebruiken, dat is een kastje met warmtelamp en een thermostaat om de temperatuur precies op de juiste hoogte te houden. Als je zomaar een warmtelamp boven het ei hangt loop je meer kans op een gekookt ei dan op een klein vogeltje. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat je zo'n broedstoof ongemerkt voor je ouders in huis weet te krijgen, ook nog binnen de tijd dat het ei te ver afgekoeld zal zijn om nog vruchtbaar te zijn.

Als je ouders geen duiven meer willen dan moeten ze misschien toch beter het mannetje(de doffer) uit de kooi halen. Ik zou zo zeggen probeer het gewoon om het ei bij de 2 homosexuele vinken te leggen. Misschien worden ze wel broeds, en nemen ze het duivenkuiken op in het gezinnetje. In de natuur gebeuren wel meer gekke dingen. En als het niet lukt dan heb je in elk geval je uiterste best gedaan, het is overigens ook nog heel goed mogelijk dat het ei niet bevucht is. Toegevoegd na 41 seconden: bevucht= bevrucht

Dat lukt je nooit. Ten eerste moet je dan de juiste temperatuur maken, ten tweede de juiste vochtigheidsgraad. Dan moet je het ei iedere dag 3 maal keren. Stel dat je het zou kunnen laten uitkomen, hoe wil je het jong dan voeden? 12 maal daags met kropmelk net als de duiven? Laat je niet opfokken. Dit gaat eenvoudigweg niet, ook niet door andere vogels. Allemaal fabeltjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100