Mijn kat heeft een dikke lip en een blaar weet iemand waar dit vandaan kan komen ?

Hallo,
Onze kat is 1,5 jaar oud en altijd gezond geweest, de afgelopen 3 weken vind ik haar al best wel veel krabben.
Ze komt niet buiten maar dacht even checken op vlooien, nee dat heeft ze dus niet.
Nu heeft ze een dikke onderlip.. Ik deed haar bekje open en zag Met verbazing dat er binnenste bovenlip een soort blaar zit.
Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? Of heeft iemand ervaring mee?
Ik moet wel erbij vermelden dat ze sinds 2 maanden royal canin maine coon krijgt.
Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn kat heeft ook zo'n botox lip gehad. En bij haar waren 2 redenen. De eerste keer toen ze zo oud was als jouw katje. Was het een voedselallergie. Dus probeer eens een ander merk voor te schotelen. En de 2 en 3 de keer waren het vlooien. Ben naar de dierenarts geweest en die kom ook niet exact bepalen wat het was. En gaf wel iets ontstekings remmend. Hielp niet echt. Mijn conclusie is nu wanneer ze een botox / blaar lip heeft dan heeft ze iets wat haar huid irriteerd en daarom gaat ze extreem likken -> blaar op dr lip. Het kan ook zijn dat ze maar 1 vlo heeft, dus ik zou ook jou kat gewoon even voor vlooien behandelen. (de vlo kan natuurlijk ook via jou binnen gekomen zijn)

Misschien een bij proberen te vangen en die haar in haar bekje gestoken heeft. Ga naar de dierenarts, zo kan ze waarschijnlijk niet eten en kan de dierenarts er wat aan doen.

heeft een van de katten van mn vader ook eens gehad (dikke lip). Zij kreeg er een zalfje voor. Was paars. Heel grappig op een witte Pers... LOL

waar ik als eerste aan denk is eosinofiel granuloom. hopelijk kan je dierenarts je morgen meer vertellen. http://www.kattenziektes.com/eosinofielgranuloom.html

Mijn kat heeft dat ook vaker gehad. Ik heb toen de hygiëne verhoogd, door na het eten het bakje schoon te maken. De kattenbrokjes worden dus altijd op een schoon schoteltje aangeboden. Daarna werd het veel minder. Tegen vlooien helpt kammen goed. Ze heeft nu al enkele jaren geen vlo gehad. Zodra je een vlo ziet, moet je grondig kammen, zodat alle levende vlooien weg zijn. Dit meermaals per dag doen, twee weken lang. Dit helpt beter dan de anti-vlooiendruppels.

Ik denk aan eosinofiel granuloom? Dit kan komen door overgevoeligheid op bijvoorbeeld voer. De jeuk op het lijf kan ook komen door die overgevoeligheid. Hoe ziet haar huid er uit? Wat gebeurd er als je stopt met het voer wat ze nu krijgt en even tijdelijk overschakeld op rauwe voeding?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100