Mijn vader heeft jonge zwaluwen waarvan het nest kapot gegaan is 'geadopteerd'. Hoe moet je ze water geven?

We geven ze als eten meelwormen en gehakt, en weken die eerst in water. Is dit genoeg water voor dit diertje of moet er meer water gegeven worden? En hoe?

Bedankt alvast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

in de vogelopvang geven we rundergehakt vermengd met gemalen opfokkorrels, of universeelvoer (dat zijn vnl gedroogde vermalen insecten). dit mensel lengen we aan met water, en geven we met een pincet. als je met een spuitje gaat werken zit er teveel vocht in, ten koste van de voedingsstoffen. Toegevoegd na 12 uur: nog even een aanvulling op de manier van voeren: boerenzwaluwen kan je het voer gewoon recht in het sperrende bekje geven. gierzwaluwen daarentegen eten beter wanneer je het voer achterlangs aan biedt; de vogel zit dan met de achterkant naar je toe, en je geeft het voer door het aan de zijkant van de snavel aan te bieden.

In de natuur krijgen ze ook alleen wormen, en halen daar hun vocht uit. Ik denk niet dat je ze nog extra water hoeft te geven, als je hun eten al extra weekt

Je kan dit doen door met een injectiespuitje. Ja uiteraard zonder naald. Niet de strot volspuiten natuurlijk maar zorg dat er een druppeltje water aanhangt en kijk of het vogeltje dit opdrinkt. En als ik het goed heb, is er hier op GV iemand die regelmatig reageert en bij de vogelopvang werkt. Weet alleen niet meer wie, maar als hij/zij dit leest, zal je van dat persoon zeker ook een reactie ontvangen. Die zal mijn antwoord of bevestigen of juist onkrachten ;-)

je moet de wormen in het water doen dan krijgen ze vanzelf genoeg water binnen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100