wat kan je doen tegen extreme haaruitval bij een kat?

ik borstel haar heel vaak maar de haren blijven maar komen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Haaruitval bij een kat kan diverse redenen hebben. Een oude kat verliest in verhouding meer haren dan een jonge gezonde kat. Nierziekten levert ook extreem veel haaruitval op. Verkeerde voeding, die niet alles bevat wat een kat nodig heeft is ook een boosdoener. Te veel borstelen activeert de haaruitval en levert blokverharing op, zodat ze buiten de normale ruiperiode altijd maar door verharen. Ga naar de dierenarts. Kan hij niets vinden, vraag dan een voedingsadvies. Borstel niet meer dan eens per week. Haal de overige dagen een vochtige zeem over de vacht, zonder te borstelen.

mijn cavia's en konijn haren ook maar ik doe ook weleens met een zeem over het vacht gaan dan blijven die haren plakken aan de zeem, probeer maar eens.

In deze tijd is het normaal dat katten haren verliezen , meer dan normaal.. Dus wat is extreem ( bezoekje dierenarts misschien ) !!!!!

Hoe meer je borstelt, hoe meer haren er uit gaan vallen. Het beste is om de dag of om de 2 dagen borstelen. Verder is het heel normaal in deze tijd van het jaar dat er veel haren uitvallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100