Wat te doen ivm kat?

Hallo,
Ik heb een jonge kat van bijna 2 jaar nu. In die 2 jaar is er een hoop gebeurd wat ik van tevoren niet heb geweten. Er zijn oa een stuk of 4 verhuizingen geweest.Naast die verhuizingen heb ik een hele hoop stress en problemen gehad.Al met al een hele onrustige tijd.

Nu zit ik met de kat op een bovenverdieping,ook dit is voor tijdelijk.Ik heb een flat gekregen waar ik kom te wonen,ook voor maar hooguit 3maanden ivmm leegstandswet. Nu kan ik de kat meenemen voor 3maanden of ik laat em hier voor die tijd bij mijn moeder zitten op bovenverdieping. Als ik hier niet ben is ze heel erg eenzaam en verveelt zich kapot,maar als ik haar meeneem is het weer een hoop stress ivm verhuizing,lijkt me.

Als alles goed is en loopt zoals gepland dan heb ik na deze tijd een vaste plek wat ik voorheen ook gehad heb.

Maar wat kan ik het beste doen ivm kat?
Hele uitleg maar ik zit er flink mee in mijn maag want ze is mijn alles!

Bvd,groetjes Anita

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ze voorgaande verhuizingen redelijk goed heeft doorgemaakt, kan je haar beter meenemen. Haar alleen laten zonder baasje is waarschijnlijk stressvoller. Ik heb een vergelijkbare situatie meegemaakt met mijn oudste, die is er gelukkig goed doorheen gekomen. Neem zoveel mogelijk spulletjes van de kat mee met haar geurtje erop, mandjes/dekentjes e.d Gebruik een Feliway verdamper in het nieuwe huis. Ook kan je gedurende deze maanden Calm dieetvoer van RC gaan geven of Zylkene voedingssupplement bijgeven. Hierin zitten stoffen die je kat rustiger maken en beter bestand tegen stress. Besteed verder veel tijd en aandacht aan je kat, speel elke dag even met haar. Als je een vast stekkie hebt gevonden en je kat is helemaal gewend en relaxed, dan kan je overwegen een kat erbij te nemen. Een speelkameraadje is wel zo fijn voor de uren dat je niet thuis bent.

ik zou het laten afhangen van de reactie van de kat in het verleden. het beestje heeft al 4 verhuizingen meegemaakt; hoe ging dat? als de kat maar kortdurend van slag is door de verhuizing, zou ik haar gewoon meenemen, zeker als ze anders eenzaam is, dat is ook niks voor een sociale kat. zet haar in eerste instantie in een eigen kamertje met alle vertrouwde spulletjes, en gebruik feliway ter ondersteuning.

Een kat went gauw aan een ander huis. Koop nog een kat erbij als speelmaatje. Bij voorkeur uit een dierenasiel.

Ze heeft 4 verhuizingen redelijk tot goed doorstaan scheef je, ze is het verhuizen ook gewend inmiddels. Als je verhuist en je neemt haar mee, dan is ze bij jou: jij bent haar steun en toeverlaat. Lijkt me voor jou zelf trouwens ook prettig in deze onrust allemaal, dat je haar lekker bij je hebt. Dus ik zou zeggen: doen!! :-) Heel veel succes en sterkte in deze onrustige tijd.

Geef je kat een beetje rust en laat haar uit logeren bij je moeder. Leuk voor haar en minder stress voor jou.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100