Heb een aquarium van 60L. Hoeveel goudvissen kunnen hierin. (advies was: 3. Wat zeggen jullie?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het advies 3 is moet je je daar gewoon aan houden.

je kunt aanhouden 1 cm vis per liter water.Dus in totaal kun je er 60 cm aan vis inzetten. Toegevoegd na 1 minuut: Indien een aquarium is voorzien van een goed filtersysteem, afgestemd op het aantal liters water in het aquarium, kunnen we aanhouden : 1 centimeter vis per liter water. Er zijn echter uitzonderingen. Koudwatervissen en grote cichliden, welke aanmerkelijk meer vervuilen als kleine tropische vissen, hebben ten eerste een filtersysteem nodig met wat overcapaciteit en ten tweede hebben ze ongeveer 5 liter water nodig per centimeter vis.

Bronnen:
http://www.aquariumholgen.nl/vraag.htm#hoeveel

Ik zeg geen één! Goudvissen hebben de potentie om flink te groeien. Ze hebben daarom veel meer ruimte nodig. Toegevoegd na 2 minuten: In een aquarium van 100x50x50 zou je er een stuk of 5 kunnen houden. Jouw aquarium komt met 60 liter absoluut niet in de buurt van deze maat.

Wij hebben een 25l en ze adviseerden dat er maximaal 5 in kunnen en dat kan makkelijk dus in die van jouw kunne er wel 6 of 7 of 8 maar wel heb je veel meer onderhoud ze eten veel meer ze poepen veel meer enzo enzo

Ons is geadviseerd om uit te gaan van 10 liter water per goudvis. Wel moet je de bak geregeld schoonmaken i.v.m. het poepgedrag van goudvissen en dat is nogal wat.

Zonder een goed werkende filter en pomp is een goudvis al te veel! Heb je een grote filter en pomp, dan kunnen er wel 20 in, alles is dus afhankelijk van je filter en pomp. En vergeet niet dat goudvissen ook groeien, dus steeds meer eten en poepen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100