Hoe lang moeten kittens wennen voor je ze naar buiten laat?

Gisteren 2 kittens gereserveerd 'bij de boer' die we vanavond ophalen. Voorlopig sluiten we de arme beestjes op in de deel als we naar het werk gaan. Maar uiteindelijk moeten het gewoon buiten katten worden: Als wee thuis zijn mogen ze binnen. Als we op het werk zijn gaan ze lekker naar buiten op het erf spelen.

Hoe lang moet je wachten tot je kittens voor het eerst vrij los laat lopen, en voor je ze een dag buiten kan laten? Iemand hier ervaring mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hiervoor moet je 6-8 weken rekenen. Laat ze gedurende deze periode aan het hele huis wennen. Dit betekend dus dat je ze niet overdag moet opsluiten in een bepaald gedeelte van je huis. Voordat ze naar buiten zijn gegaan moeten de inentingen (en chippen!) in orde zijn. De eerste twee weken dat ze buiten zijn erbij blijven zodat ze weten waar je bent. Als een van de kittens een poesje is dan moet je deze omstreeks haar zevende levensmaand steriliseren. Een katertje rond de tiende levensmaand laten castreren. Bij eerste keer binnenkomst zorg je ervoor dat alles al klaar staat (voerbak, waterbak en kattenbak). Als eerste laat je de kittens de kattenbak zien. Je hebt hiervoor in het begin een open kattenbak nodig. Dit doe je door ze op de kattenbak te zetten en weg te lopen. Zo leren ze de weg naar de kattenbak te ontdekken. De kattenbak zet je het liefste in een andere ruimte als de voerbak en waterbak. Tussen de voer en waterbak zit het liefst een flinke ruimte. Veel plezier!

Ik heb zelf ooit 6 kittens gehad die na ongeveer 6 weken de weg weer naar huis wisten te vinden. Wat je ook kan doen is een stuk van je tuin/eft afzetten zodat ze daar alvast kunnen wennen aan het buitengedeelte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100