Komen rare gewoontes bij een hond (of kat) wel meer voor?

De hond van mijn broer moet altijd toegedekt worden met een dekentje als hij in zijn mand ligt. Het moet ook goed liggen, anders woelt hij en trekt met zijn tanden aan het dekentje, tot nog juist zijn neus en ogen zichtbaar zijn. Dan zucht hij voldaan en gaat slapen.
Komt het wel meer voor dat huisdieren zulke aparte gewoontes hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn kat Jopie stopt 's morgens altijd zijn pootje in mijn half-open mond als ik lig te snurken. Als ik dan even wakker word gaat ze luid spinnen en kruipt ze onder de dekens om dan rondjes te draaien tot het matras half ingedeukt is. Als ik vervolgens weer in slaap val (en snurk?!) gaat ze weer met haar pootje in mijn mond. Godzijdank gebruikt ze haar nageltjes niet en doet ze het heel zachtjes. Ik heb ook wel eens een tongzoen van haar gekregen in plaats van een pootje. Iehw. Zo'n ruw kattentongetje dat naar vis en het buitenleven stinkt (en proeft)... Miesje vindt het ook geweldig om in dekens te kruipen en zich in te graven. Ze vindt het ook super als ik haar in de deken wikkel, dan is het net een ingebakerde baby. Mijn inmiddels overleden kat Dorus had overigens de gewoonte om als hij natvoer kreeg, alle stukken vlees uit de mix weg te eten en het gezonde deel met gelei en groente te laten staan. Verder maken Jopie en Mies vaak graafbewegingen op de grond als ze eten krijgen dat ze niet lusten. Maar of dat een gekke gewoonte is? In ieder geval prachtig, deze vraag en alle antwoorden. Eindelijk eens een vraag met antwoorden waar geen min op gegeven is :-)

Dat komt vaker voor ;-)) Onze hond draait bijvoorbeeld 3 rondjes (sóms 4) bij de voordeur als er aangebeld is, en gaat dan pas naar binnen. Dat is aangeleerd gedrag, net als het dekentje. Sommige honden vinden iets over zich heel lekker als ze gaan slapen. De mijne gruwt ervan.

Mijn hond heeft precies hetzelfde! Dus ja, dat komt wel meer voor.

Een van mijn katten likt altijd eerst een tijdje langs de rand van haar drinkbak voor ze gaat drinken. Ze doet dat altijd en bij iedere drinkbak. Het ziet er wel een beetje komisch uit.

ja hoor, heb hier een huis vol van dat soort gekke dieren maar echt apart is het eigenlijk niet. het woelen komt voort uit een instinct (nest maken voor de nacht) maar er is een gewoonte die veiligheid/geborgenheid biedt. (dieren laag in rang mogen niet in/bij de slaapplaats van dieren hoger in rang) heb je een eigen plek is dat een goed gevoel. honden die bang zijn kruipen ook vaak weg ergens onder juist omdat het een geborgen en veilige gevoel geeft. de hond is dus zijn eigenlijk echt een gewoontedier met nogmaals gedraag. voor de hond van je broer een ritueel geworden waar het zich goed bij voelt en heeft zijn eigen logisch te verklaren bed ritueel omdat de mazzelkont over een dekentje beschikt :) bij sledehonden is het ook zo, maar deze laten zich insneeuwen zodat ze een deken hebben van sneeuw (isoleert en geeft ook ditzelfde veilige gevoel) het is dus gewoon honds gedrag. zo draait mijn hond ook tig rondjes, graaft was in zijn mand, gaat liggen, staat weer op, graaft weer wat, draait weer rondjes etc. voor mevrouw vind dat alles goed ligt en ze een dutje kan doen.

mijn daan hield er wel aparte gewoontes op na. zodra ik met iemand probeerde te telefoneren, ging hij pal naast me zitten, om vervolgens het gesprek totaal onmogelijk te maken, door keihard en nonstop in m'n oor te loeien. zodra ik het gesprek beeindigd had, was hij er ook klaar mee. verder had hij de rare (en nare) gewoonte me wakker te maken door z'n tanden heel voorzichtig in m'n neusvleugel te zetten. een tand in m'n neus, en een aan de buitenkant, en bijten maar! verder had hij de rare gewoonte om als ik zat te lezen op m'n rug te springen, z'n tanden in m'n nek te zetten, en paarbewegingen te maken :0 een heel aparte kat, maar wel de liefste die ik ooit heb gehad.

Een van mijn poezen ligt graag in mijn nek, ze klimt daar zelf in, als ik b.v. aan tafel zit. Ze gaat dan rustig liggen en blijft ook liggen als ik door de kamer ga lopen, naar de schuur ga om iets te pakken of naar boven loop de trap op. De kater van het gezelschap is slim: als je een glas op tafel laat staan met een klein bodempje melk erin, doopt hij zijn poot in het glas om zo de melk van zijn poot te likken.

Één van mijn katten apporteert elastiekjes.

Als mijn kat aan de overkant van de straat een postbode of krantenbezorger ziet, rent ze naar de voordeur. Daar gaat ze geduldig op de mat zitten wachten, tot er iets in de brievenbus wordt gestopt. Dan bespringt ze de krant of post en blijft met haar nageltjes aan de gleuf hangen. Sommige bezorgers schrikken van die katten pootjes. Het komt ook voor, dat de post er eerder is dan zij. Dan gaat ze even snuffelen aan de post die op de mat ligt. Maar apporteren is er niet bij. Jammer.

Ze komen dus heel veel voor ;) Gelukkig maar, het maakt onze huisdieren stuk voor stuk uniek. Hier een paar van mijn katten: -speciaal voor mijn katten een opening gemaakt in het hek waar ze makkelijk doorheen kunnen als de poort dicht zit, maar nee, de opening word consequent genegeerd en met veel toeren klimmen ze over het hek om de tuin uit te kunnen. -kater heeft als baby-katje weleens kittenmelk gekregen, daar zijn we al snel mee opgehouden. Maar nu, zeker 8 jaar na dato reageert hij nog steeds als een dolle op de koelkast als die open gaat, terwijl hij dus al 8 jaar helemaal niets meer uit die koelkast heeft gekregen. -poes wil altijd graag aangehaald worden, soms word je dat wel even zat, daar heeft ze wat op gevonden, ze gaat op haar achterpootjes staan en tikt met haar pootjes in de lucht, zo van: 'joehoe, 'k ben hier, aai me nou! -poes is dol op voorlezen en ze weet altijd precies wanneer dochter naar bed gebracht word, ze nestelt zich dan op het bed en lijkt aandachtig te luisteren, is dochter welterusten gezegd dan gaat ze wachten tot zoon naar bed gebracht word en kruipt ze ook daar nog even op bed. Zijn we klaar dan loopt ze enthousiast mee naar beneden om te gaan loungen op de bank. -kater loopt graag mee naar de winkels, mee naar school en gaat ook weleens mee een bakkie doen bij de buurvrouw. Heerlijke beesten.

Eigenlijk is jouw voorbeeld helemaal niet gek. Een hond is een holbewoner en sommige honden vinden het zich verstoppen dus fijn als ze rust willen. Natuurlijk is de eerste keer toedekken door een mens gedaan, maar de hond heeft het gewaardeerd vanuit zijn hond-zijn. Het is absoluut geen afwijking. Dek je de hond niet toe, dan zal hij misschien zijn poot over zijn neus trekken, of zijn kop tussen zijn poten verstoppen en zich oprollen. Veel hangt af van de temperatuur waarbij een hond slaapt en de veiligheid die hij in de slaapomgeving ervaart. Natuurlijk kunnen we zorgen dat honden afwijkend gedrag gaan vertonen, maar jouw voorbeeld hoort niet bij afwijkend gedrag.

Ach ja, ik heb een hond die compleet in trance kan zijn als ik (bij een ander werkt het niet) zachtjes met mijn hand tussen haar voorpootjes kroel. Dan trekt ze haar kop omhoog, legt haar voorpoot op mijn hand (ze wil altijd haar pootje bovenop hebben) en blijft even lekker in trance zitten 5 minuutjes. Elke dag hetzelfde tijdstip....vlak voor het slapen gaan.

Onze border collie had er een hobby van gemaakt om auto's te drijven. Voor elke auto ging hij sluipen en liggen (wel in de kant gelukkig) Nadeel is dat we aan een lange rechte weg woonden (ongeveer een kilometer) en dat de hond niet doorliep voordat de auto voorbij was. Helaas kwam dan vaak de volgende auto er al weer aan... Zo kon een kort stukje lopen lang duren! Onze huidige kat weigert gewoon te drinken, zij drinkt altijd met haar pootje. Raar gezicht...

ja, waarschijnlijk zijn deze dieren dit gewoon gewend geraakt. als dit vanaf het begin niet gedaan was, zouden deze dieren de gewoonte wrs niet hebben. in de wilde natuur leven de dieren namelijk ook niet zo

Een van mijn katten begint mijn oogleden te likken, als ik naar zijn smaak s'morgens te lang blijf slapen.....(doe ze nou open!!!!!).:0 Mijn moeder heeft een kat gehad die haar begon te likken als ze hoofdpijn had(en dan precies op de plaats vd pijn), best bijzonder.....

Mijn kat drinkt nooit rechtstreeks uit haar bakje, ze gebruikt daarvoor haar poot. Die doopt ze in het water en likt ze vervolgens af. Maar veel liever nog, gebruikt ze daarvoor een glas. Ik heb dus geen drinkbakjes meer, maar 2 glazen voor de poes.

Huisdieren zijn af en toe net mensen. Ze hebben ook rare gewoontes! Zo gaat Felix, onze kater, altijd voor mijn man op de grond liggen en rekt zich uit. Daarbij zorgt hij dat mijn man hem opmerkt door heel hard zijn motor te laten ronken en als mijn man dan zegt; "oh, moet je weer rekken?" gaat hij al op zijn zij liggen met zjn poten gestrekt. Mijn man trekt hem dan wat uit elkaar zodat hij lang en recht is en Felix vindt het heerlijk! Dan gaat hij langs de rand van het karpet liggen en moet mijn man hem een flinke 'zwiep'geven zodat hij over het parket door de lengte van de kamer glijdt. Mijn man trommelt dan op de grond en Felix komt weer aangerend om weer klaar te gaan liggen. Hij kan dit heeel lang volhouden en het lijkt net of hij erbij lacht. Ook heeft hij de gewoonte om vleesbrokjes met zijn poten te eten. Hij hengelt met een scheef koppie met een uitgestrekte nagel naar een stukje vlees dat hij vervolgens aan zijn nagel prikt en zo in zijn bek steekt. Ook hebben wij heel lang een bouvier gehad die zich altijd als soort 'nannie' voor ons kind gedroeg. Toen onze zoon een baby was, zette ik hem wel eens in een maxi-cosy op de grond. Deze had een verhoging en een soort schommelfunctie. Was ik met iets bezig en begon de baby te jengelen, dan gaf ik duwtjes met mijn voet en was de baby weer stil. Schommelen vond hij heerlijk. De hond was altijd in de buurt, want eenvreemde hoefde niet te dicht bij het kind te komen. Zo moest ik een keer even iets in de keuken doen en dacht dat ik de baby hoorde. ik kwam binnen en zag hoe de hond met zijn kin de maxi-cosy heen-en- weer schommelde. Ze lagen er samen heerlijk ontspannen bij. Ik zeg er wel bij voor ik allerlei waarschuwingen krijg, dat dit een heel lieve, goed getrainde hond was die vaak ingezet werd bij politie en bewaking. Hij had dan ook een absoluut respect voor zowel mijn man als mij en heeft ons in al die jaren dat hij leefde nog nooit niet gehoorzaamd. Helaas is hij van ouderdom gestorven en daarom deze tip; houd een camera in de aanslag bij die momenten. Elke keer weer als ik een babyalbum opensla zie ik die twee schommelaars liggen en denk : " Ach ja.....!"

De beidde honden van mijn neef,hebben ook hun soort van rituelen zeg maar. De bouvier loopt altijd met zijn kop naar beneden en dan loopt hij dus vertraagd over het terras te slenteren alsof hij in slow motion iets zoekt en echt iedere centimeter wil bekijken. En de jack russel die gaat voor hij gaat slapen ook eerst zijn hele mand op de kop gooien en er druk in liggen woelen en grommen op zijn rug en dat duurt dan ongeveer een kwartier en dan gaat ie slapen. Mijn kat wil voor dat hij wil gaan liggen ook eerst graag even duizelig worden. Dan draait ie rondjes op zijn kleed soms wel een stuk of 20 en dan krabt ie wat met zijn poot en dan ploft ie heel tevreden neer en gaat ie spinnen en daarna valt ie in slaap. Of dat echte gekke gewoontes zijn weet ik niet ,maar ik vind het altijd wel heel erg leuk en grappig om naar te kijken.Vooral naar het vreemde gedrag van de bouvier. Maar of dat gedrag van de bouvier dus vaker voorkomt weet ik niet .Het gedrag van de andere hond en de kat komt wel vaker voor daar heb ik meerdere mensen al eens over gehoord.

Ja mensen hebben toch soms ook wel rare gewoontes? Dus waarom kunnen dieren dat niet hebben? het is wel schattig dat hij toegestopt moet worden. Net zo'n baby'tje

Mijn vorige kat at zijn vlees door het met een poot uit zijn bakje te halen en dan keurig zijn poot aflikken (zag er nogal kieskeurig uit eigenlijk. Maar toen mijn volgende kat gewoon zijn snuit in zijn etensbak stopte vond ik dat toch weer n gek gezicht

Vroeger hadden wij thuis twee siamezen die aan de brievenbus bij de voordeur klepperde als ze naar binnen wilden. We maakte vaak het grapje dat ze dat deden omdat de niet bij de deurbel konden komen. Verder heb ik ooit een kat gehad die aan het puntje van zijn staart sabbelde. Dat zag er wel heel schattig uit. Ze hield met twee pootjes de staart vast en sabbelde er zichtbaar genietend aan. Ze liep dan ook meestal rond met een nat puntje aan de staart.

mijn schatje, lovely, de moeder van mijn andere katten, wacht altijd tot ik net wakker begin te worden, komt dan net zo lang met haar kop en of lijf tegen mijn gezicht duwen en liggen dat ik haar onder de dekens laat, dan slapen we vaak samen nog even verder, en soms doet ze t net zo lang tot ik opsta, om haar te geven wat ze op dat moment wil..eten, of naar buiten...ofzo...maar meestal wil ze gewoon ff bij me liggen. ik heb vier katten en als ik ga slapen liggen ze vaak alle in een hoek van mijn bed (2x2).... wel mooi gezicht. ook is de moeder poes een echt meid... ze bromt altijd als je dr alleen al aankijkt bij wijze van, maar ondertussen vind t ze t heerlijk om aandacht te krijgen..... ook als ik haar oppak, blaast ze maar blijft heeerlijk zitten zodat ik haar nog een kroel kan geven, hihi gekke meid!!!

Ja dat komt zeker meer voor, mijn kat maakt alle dagen koprollen, en ligt altijd op de derde tree van mijn trap. En mijn hond neemt altijd de sloef van mijn man om op te slapen.

De kat van een vriendin, tikt eerst vier keer tegen het deurtje van zijn kattenbak voor hij naarbinnen gaat. De poes van mijn vriend snapt niet dat ze van een speeltje afkomt door simpelweg haar nagels in te trekken. In plaats daarvan blijft ze een half uur of langer met haar pootjes schudden en zwaaien tot het er eindelijk af valt. Soms valt het niet en gaat ze zuchtend liggen en moedeloos naar het speeltje aan het uiteinde van haar pootje liggen staren. Mijn knijntjes zijn ook hilarisch, maar ik weet nu even geen treffend voorbeeld. Misschien dat Grijsje altijd denkt dat Witje iets lekkers heeft en dan achter haar aanrent om het af te pakken. Terwijl ze helemaal niks heeft. En die achtervolging kan best wel lang doorgaan. Dit is meestal tegen etenstijd. Toegevoegd na 14 minuten: Als ik het konijnenverblijf heb schoongemaakt, zijn ze pas tevreden als ze de boel zelf weer hebben her-ingericht. Er wordt dan gegraven en geschoven of het een lieve lust is. Het liefst moet het lekker rommelig zijn. Ik heb het natuurlijk allemaal helemaal verkeerd neergelegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100