kun je een kat helpen die nog behoefte heeft aan moedermelk?

een kat uit de buurt die bij mij regelmatig over de vloer komt, is waarschijnlijk te vroeg weggehaald bij de moeder o.i.d. Ze is denk ik 3/4 jaar oud ofzo, en ze probeert steeds aan mn oorlellen te sabbelen als je even niet oplet.
Kun je zo'n kat helpen op de een of andere manier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heeft niets met melk te maken maar is een vorm van genegenheid. Kortom, de kat vindt jou aardig en voelt zich prettig bij jou. Het tappen (kan even geen ander woord vinden) met de voorpootjes, dat is een melkinstinct. Kitten doen dat om de tepel te vinden. dat instinct zie je zelfs bij hele oude katten.

Mijn kat is nu 8 en af en toe doet hij het ook nog. Hij geeft dan echt behoefte om te zuigen aan mijn hand. meestal laat ik dat niet toe want zijn nageltjes boren je diep in je huid. Ik denk dat het ook niet met melk te maken heeft want als je hem laat begaan dan komt er een klein rood piemeltje naar buiten waar zelfs een natte plek vanaf komt. Volgens mij word hij er gewoon opgewonden van.

ook een volwassen kat met zuigbehoefte kan je gerust nog een flesje geven met kattenmelk. ook een lapje met wat valeriaantinctuur er op wordt vaak erg op prijs gesteld om op te sabbelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100