Onze vis is opeens heel erg dik en ligt op de bodem van het aquarium, wat is er aan de hand? Is het buikwaterzucht? Of tog iets anders?

Toegevoegd na 5 minuten:
ik bedoel toCH

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waterbuikzucht is het bijna zeker, dat is een bacterie infectie waar de vissen uiteindelijk aan dood gaan, het zegt iets over de waterkwaliteit waar je vissen in zwemmen, in grote vijvers met weinig vissen komt het nooit voor, in kleine vijvers met veel vissen komt het vrijwel ieder voorjaar wel eens voor. Een Aquarium is eigenlijk een klein vijvertje, dus erg kwetsbaar. Sommige boeken beweren dat het besmettelijk is, zelf denk ik van niet, maar de zieke vis wordt nooit meer beter, dus......

Misschien heeft ie gewoon te veel gegeten. Als ie alles verteerd heeft, komt ie wel naar boven :)))

Een zieke vis gaat op de bodem liggen of op zijn zij drijven. Je kunt een zieke vis het beste apart in een bak zetten. Pak je vis nooit met je handen, dan beschadigen zijn schubben,maar met een schepnetje. Als je vissen gaan luchthappen, zit er te weinig zuurstof in het water. Dat kan komen door zon, door ondiep water, of door rottende planten. Je moet het water dan verschonen. Een pompje met luchtbelletjes in het water zorgt voor meer zuurstof.

Ja britt het klopt, buikwaterzucht! ik hoop voor u dat uw vis het overleefd maar de kans is erg klein. succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100