Wat is er met mijn goudvis?

Ik heb net een weekje een goudvis, maar volgens mij is er iets mis mee. Hij heeft een witte vlek op zijn neus en er hangen een soort witte draadjes bij zijn kieuwen, aan beide kanten. De ene is bijna even lang als zijn voorvin en je kan het ook duidelijk zien als hij zwemt. Ik dacht dat het misschien iets met schimmel te maken had maar ik heb geen idee. Zou het iets met groei te maken kunnen hebben? Ik verschoon het water wel elke week en hij krijgt speciaal voer omdat het een sluierstaart is... Wie weet hier iets van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat lijkt mij een schimmelinfectie. Je kunt bij de dierenwinkel een medicijn halen dat je in het water kunt doen. Daarmee gaat het doorgaans wel snel weg.

Misschien vuil bacterien in t water?

Uit de kom?

Als de wiedeweerga : eerst derde tot helft water vernieuwen met water van dezelfde temperatuur ! Dan zeker wat zout zonder joduim toevoegen ! Evtentueel en lijkt me in dit geval wel zinnig : wat aq.water in 'n glas : theelepeltje bio-zout toevoegen en je vis daar _onder toezicht!- 10 minuten (evt.korter als je vis 't niet trekt !) in baden dat paar X herhalen indien nodig ! Flesje esha 2000 kopen bij de aq.zaak als't niet verbetert dat kan je met penseeltje de esha op de schimmelplek aanbrengen dan ff zoutbadje ! Helpt echt om eeder aktie te ondernemen ! Schimmel ed. heeft vaak zijn oorzaak in een vervuild aquaruim,goudvissen zijn enorm sterk (niet als je ze in 'n tropisch aquaruim houd dat trekken ze niet lang !! ) worden alleen ziek van temperatuurverschillen,totale verversingen van water,te warm tropisch water en huidbeschadigingen,vies en dichtgeslibt filter en slecht voedsel (eenzijdig en geen levend voer etc.geven) Ook moet er altijd genoeg zuurstof in het water zitten (beweging via luchtpomp of filter !) maw.de kieuwen moeten rustig op en neer gaan ! Witte plekken,stippen of huidverkleuringen zijn geen goede parameters en behoeven maatregelen ! Zieke vissen zijn net als mensen eerst zwak en dan worden ze ziek ! Altijd goed kijken naar strakkebuiklijn en gezond ogend gedrag en geen (huid) afwijkingen deze vissen niet meenemen voor jezelf !! Succes!! Groet Simon

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100