welk geurig schoonmaakmiddel (allesreiniger) is veilig voor katten?

ik maak nu alles schoon met neutral afwasmiddel. Mijn huis ruikt echter nooit lekker fris na het schoonmaken en dat vind ik erg jammer. Uiteraard staat de veiligheid van mijn harige griezels voorop maar ik ben toch benieuwd of er iets is dat en veilig is en lekker ruikt. (ik ben geen emmer type, doe het in een plantenspuit en spuit op het schoon te maken oppervlak)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik gebruik altijd huismerk van jumbo of AH!! Werk goed, kost niks en ruikt vooral lekker :-) Ikzelf heb 2 katten en ze hebben nooit ergens last van gehad.. Zelf mijn kat die het leuk vindt om met het sopje te spelen heeft nooit ergens last van!

Gewone allesreiniger is veilig genoeg. De gemiddelde kat gaat schoonmaakmiddelen gewoon uit de weg en als je de vloer of andere oppervlakten hebt gereinigd blijft er nauwelijks iets achter. Bovendien heb ik nog nooit een kat een keukenkastje o.i.d. af zien likken. Katten weten zelf heel goed welke dingen ze moeten vermijden, ze hebben een vreselijk goede neus daarvoor. Toegevoegd na 27 minuten: Wat je ook nog kunt proberen (als je kat verzot is op schoonmaakmiddel) is afwasmiddel, bijvoorbeeld Dreft. Het ontvet goed en is op alle oppervlakten te gebruiken. Het is een stuk milder dan allesreiniger.

zolang je niet met chloor of dettol of spul met tea tree oil in de weer gaat, kan je ervan uitgaan dat het geen kwaad kan voor je katten. zelf gebruik ik graag een sopje van zachte zeep, en ook wel citronella.

Alle allesreinigers kan je nemen daar er nergens ammonia in zit.En of dat nu het huismerk van de plaatselijke kruidenier is of het dure merk Ajax.Vroeger werd er nog wel eens gezegd dat er in Ajax ammonia zit maar dat is al jaren niet meer.

Ik maak in principe op dezelfde manier schoon als jij maar met een of twee druppels dettol in de sprayfles heb je toch iets van een geurtje. Je kunt natuurlijk ook wierrook, een oliebrander of een andere luchtverfrissen gebruiken. Weet je trouwens dat de meeste katten Cloor lekker vinden ruiken, maar dat vinden 'wij' weer niet lekker.

groene zeep

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100