Klein vogeltje wordt kaalgeplukt

Wij hebben een 20-tal kanaries , die volop aan het kweken zijn. Nu is het zo dat de laatste tijd van de kleine vogeltjes die net het nest uit zijn de veertjes worden uitgetrokken, en er is nochtans genoeg nestmateriaal aanwezig in de kooi. Nu bij het laatste vogeltje deden ze dit ook , en we hebben deze meteen apart gezet. Nu is het wel zo dat het kleintje nog niet zelfstandig kan eten. We moeten het dus met de hand voederen. Nu was mijn vraag : hoe doe je dit het beste en wat geef je hem het beste? Groetjes & bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn vader voerde ze altijd bij met mengsel van ei en beschuit. wel goed "papperig" maken, ze moeten tenslotte ook vocht binnen krijgen. Misschien kun je ergens n injectiespuitje vinden om het in hun bek te spuiten

allereerst zou ik de oorzaak van het verenplukken willen achterhalen. zou het kalkgebrek kunnen zijn? wat gistocal doet misschien wonderen. hou het vogeltje warm onder een lamp. voor nu is het advies hierboven afdoende. ga mogen opfokvoer voor kanaries halen, daar zou alles wat het vogeltje nodig heeft in moeten zitten succes!

Niet apart zetten! Dat wil zeggen: je zet het kleine vogeltje in een kooi gescheiden van de ouders door middel van een tralie-wand. De ouders kunnen het dan zelf door de tralies voeren, maar niet kaalplukken. Inderdaad wel opfokvoer, geprakt hardgekookt ei met fijne beschuitkorrels. Heel weinig vocht erbij, géén brei maken. Het vocht wordt door de ouders zelf in de krop toegevoegd en uitge"kotst" in de bek van de jongen. Zelf voeren is dus nergens voor nodig als je het verstandig aanpakt. Het jong, als hij gezond is en levensvatbaar, zal zelf om voer bedelen. Geen kanarie die dat niet zou beantwoorden! Toegevoegd na 1 minuut: Gebruik van het hardgekookte ei alleen het geel, de dooier dus. Toegevoegd na 3 minuten: Als hij al een klein verenpakje heeft is een warme lamp bij deze temperatuur absoluut overbodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100