Mijn hond stopt abrupt als ik met haar aan de wandel ben.

Onze hond is 7j,7 mnd oud(van de foto), we hebben haar overgenomen toen ze ongeveer 3 jaar oud was.
Zij kwam van het tweede baas af , die haar zeer vertroeteld hebben(bv in bed mocht slapen) dit kwam omdat de eerste baas haar mishandeld zou hebben.
Wij als 3e baas behandelen haar met zorg, zij vraagt veel aandacht, en is super lief, We genieten nog steeds van veel van haar.
Alleen met wandelen kan ze nog al wispelturig zijn.

Ze kan dan heel vrolijk zijn en heerlijk in het park met ons
lopen, en dan ineens gaat ze zitten, en als je haar dan los laat, hup heeeeeel snel naar huis!!

Dan zit ze voor de deur, en net of ze opgelucht is?
Nou probeer ik hier al heel lang een aanleiding voor te vinden.

Ik probeer een lage stem op te zetten,maar dit lijkt haar niet te interesseren.
Of ik ga heel enthousiast mij voor doen en een stukje rennen
dat wil soms wel helpen..

Ik zal het nog wel logisch vinden als ze bang is voor geluiden, maar zelfs op een zonnige dag met vrolijke vogeltjes enz, komt het ook voor.

Er zijn ook dagen dat ze gewoon meegaat en er niets aan de hand is.

De dog whisperer op national geographic (erg leuk en goed progamma), heb ik dit fenomeen nog niet langs zien komen.

Iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

de hond weet niet dat ie verwend word omdat ie mishandeld is geweest. dit kan ie dus niet rijmen, met verwennen worden dus grenzen open gelaten die je als leider van een roeden aan hoort te geven anders vult de hond ze zelf in. in bed slapen voor de hond is dus hoog in rang staan. hij mag een plek claimen en verwerft hiermee een hoge positie. voor de hond is het dus mogelijk om dingen aan te geven die HIJ wil. dus ook als wandelen niet meer ziet zitten en naar huis wil. de hond bepaald, de baas (lagere in rang volgt en geeft toe) alleen kan een simpel iets een probleem worden wat op zichzelf staat, zo kan een hond op een bepaald punt terug willen. als dit vaak gebeurd word het een gewoonte. gewoonten geven veiligheid en zekerheid, dus iets anders dan die gewoonten zijn onzekerheden en kunnen onveilig voelen. hier moet je de hond doorheen helpen door er niet aan toe te geven. door kalm te blijven laat help je de hond om in te laten zien dat het ook niet eng is, en dat spanning niet nodig is. pas dan kan je hond dit ook als zodanig ervaren, ALS je er niet aan toegeeft. door een lage stem of enthousiasme bouw je ook spanning op (maakt niet uit of het pos of neg is, voor een hond is spanning gewoon spanning) deel 1 (vervolg in reactie)

Bronnen:
lieve maar zogenaamde valse, lastige of...

Ook dieren kunnen net als mensen stemmingswisselingen hebben. Gezien zijn traumatische jonge jaren is het niet zo gek dat hij hier last van heeft. Zonder enige aanleiding kan de hond dan van stemming veranderen en naar een veilige plek verlangen. Op zo'n moment is het belangrijk hem niet te pushen en verplichten te blijven, maar die veilige plek bieden!

Sophie, jouw vraag maakt 'n heel goede indruk op mij . Je bent 'n ECHTE DIERENVRIEND ! Als hij bang is ,moet je hem NOOIT aaien , want daarmee onderstreep je dat het gevaarlijk is . Als het onweert of als hij bang is voor iets anders , moet je op vrolijke toon geluidjes maken en/ of gaan fluiten . Daarmee geef je aan dat het niet gevaarlijk is . MAAR .... omdat die angst er al lange tijd in zit , duurt het wel 'n tijdje voor de angst weg is , of op aanvaardbaar niveau is . Als hij terug wil , niet terug gaan , maar fluitend 'n andere richting inslaan .

Je vind het zelf vervelend gedrag. Lok haar mee met iets lekkers, en beloon haar dan. Als ze dat niet wilt hebben, trek haar dan mee(Gelieve wel een tuigje om doen! Trekken aan een halsband is zéér belastend voor de nekwervels!) en beloon haar vervolgens. Bouw dit af zodat áls ze gaat zitten meteen meekomt met een klein rukje of een gebaar. Daarnaast wil ik je op het hart drukken om de methodes van Cesar Millan nóóit te gebruiken! Ze zijn ontzettend grof, en tonen geen respect voor de natuur of hond! Bovendien onderdruk je je hond met deze methodes, wat ten koste gaat van de relatie tussen jullie 2! De methodes van tegenwoordig zijn véél beter, CM loopt 20 jaar achter! Het is dus geen erg leuk en goed programma, maar een vreselijk programma! Veel mensen zullen het wel niet eens met me zijn, maar sowieso, hij heeft niet eens een opleiding gevolgd gehad, en waar hij zijn handelingen op heeft gebaseerd is gewoon ronduit onzin! Hij geloofd nogsteeds in Dominantie en de Roedeltheorie!? Nou, CM, wakey wakey, honden zijn Semi-solitair... Zo had hij zichzelf laatst belachelijk gemaakt, hij ging een tweede hond uitzoeken(Een boxer) voor bij de andere hond. Dus hij wilde de boxer introduceren bij die andere hond, laat hij die andere hond rijden op die boxer omdat hij dan zijn status als hogere zou bevestigen. Rijden is dus een teken van overprikkeling en dus onzekerheid... Of die overbekende aflevering waarbij hij die Malamute kruising zo lang ophangt dat hij zuurstof gebrek krijgt en "Zich overgeeft". Nee, hij gaat alleen op de grond liggen omdat hij niet meer kán!? Hij hapt naar adem en als je goed kijkt zie je dat hij geplast heeft.. Maar goed, verder naar jouw probleem. Verder zou ik haar niet meer los laten als ze gaat zitten, maar bijvoorbeeld dit: Je doet haar 2 lijnen om, zonder dat ze het weet. 1 lange lijn(Dus een touw, geen flexi) en een korte lijn. Je wandelt gewoon met de korte lijn, en als ze gaat zitten laat je álleen de korte lijn los. Als ze dan wegloopt, dan roep je haar één keer. Komt ze niet? Dan haal je haar in, en loop je verder(Dus de tegengestelde richting van je huis op). Gaat ze weer zitten? Lok je haar mee. Doe haar korte riem weer aan. Als ze dan een keer gaat zitten en je maakt haar los, en ze rent niet weg, of ze komt terug als je haar roept, loop dan naar huis toe. Zo kan je haar goed belonen. Op een gegeven moment moet je een keertje níet meer naar huis lopen als ze het goed doet, en dit afbouwen. Daarna maak je de lange lijn los.

Ik denk dat je hond ooit iets naars heeft meegemaakt en zich dat dan op dat moment herinnert aan geur/stemming o.i.d. probeer haar gerust te stellen. Loop een eindje mee terug en probeer het eens opnieuw. Als je hond merkt dat jij niet bang bent of onrustig zal het beter gaan.

Het lijkt er op, dat je zodanig bezorgd bent voor het welzijn van de hond, dat je bij hem in dienst bent, inplaats van andersom. Voor jezelf moet je uitmaken wat je wel en niet wilt, wat je wel en niet tolereert. Ben jij van plan het hele dorp rond te lopen, dan heeft de hond maar te volgen. Een ferm "kom op, doorlopen" moet genoeg zijn voor een hond die weet dat zijn baas de dienst uitmaakt. Ik kan me voorstellen, dat je met de voorgeschiedenis van de hond in het achterhoofd, een aantal zaken hebt toegestaan die niet bij een hond horen. Voorgeschiedenis of niet, een hond leeft bij de dag en jij bepaald de regels. Als je de hond goed voer voorzet, genoeg uitlaat en speelruimte geeft, een veilig onderdak en medicinale zorg, dan heeft de hond jou maar te volgen waar of je ook gaat en heeft te doen wat jij opdraagt. Tenzij de hond iets zou mankeren aan het "bewegingsapparaat", de poten dus, of anderszinds ziek zou zijn, is er geen reden om van die gouden regel af te wijken. Als je echter schrijft dat ze op een holletje naar huis gaat, zal er echt lichamelijk niets mis zijn. Hou dus voet bij stuk, gebruik weinig woorden maar een leidende houding en laat je niet in de luren leggen. Doorlopen dus al moet je haar slepen, ze gaat vanzelf op haar poten staan als ze weet dat je het meent en dat er met jou niet te spotten valt. Dit is niet zielig, een hond vraagt om leiding en heeft dat ook nodig!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100