Welke knaagdieren kan je samen houden?

Inmiddels heb ik al wat ervaring met knagers, maar zou liefst een gevarieerde groep starten van "intelligente" (lees: interactief met mensen) en liefst "weinig geurende" knagers.

Welke knaagdieren kan ik samen houden in een binnenvolière?Hier alvast de knagers van de Belgische positieflijst

- Fret
- Zwartstaartprairiehond
- Aziatische gestreepte grondeekhoorn
- Oostelijke wangzakeekhoorn
- Goudhamster
- Chinese dwerghamster
- Campbell's dwerghamster
- Woestijndwerghamster
- Russische dwerghamster
- Echte renmuizen
- Woestijnmuizen
- Stekelmuizen
- Dwergmuis
- Afrikaanse dwergmuis
- Kleurmuis
- Bruine rat
- Chinchilla
- Cavia
- Mara
- Degoe
- Konijn

Toegevoegd na 43 minuten:
En inderdaad; konijnen en fretten zijn geen knaagdieren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hamsters never nooit in een hok doen samen. fred is geen knager en BESLIST niet weinig geurend en bovendien een jager! (beslist geen slechte dus de variatie kan snel afnemen) ratten kunnen niet bij andere kleine klagers (hamsters en muizen gaan eraan) konijn is ook geen knaagdier. een prairiehond moet kunnen graven (weet niet hoe diep je voliere is? ze gaan echt een mega eind de grond in) je moet kijken naar wat er in de natuur samen gaat en welke dieren dezelfde behoeften hebben wat voedsel/gedragingen/territoriumgedrag naar andere dieren betreft. een konijn en cavia kan in principe samen, maar hebben beiden ander voedsel nodig. bovendien kan het zo zijn dat er voor bepaalde dieren CITES papieren nodig zijn maar hiervoor zou je info kunnen inwinnen over de wettelijke eisen die in België van kracht zijn

Wij hebben een cavia en een konijn samen (en ik weet dat een konijn geen knaagdier is). In de dierenwinkel werd ons verteld dat dat prima kon, maar later heb ik ook gehoord dat het vaak niet goed gaat. Een cavia en een konijn hebben heel verschillende manieren van communiceren. De cavia maakt geluid met zijn stem, een konijn waarschuwt bijvoorbeeld door op de grond te stampen. Ze schijnen elkaar nogal eens niet te verstaan. Maar kennelijk zijn die van ons talenwondertjes, ze kunnen het uitstekend met elkaar vinden (meestal) Ik zou zorgen dat je geen dieren van heel verschillend formaat bij elkaar zet. En of ik een fret of rat bij kleine knaagdiertjes zou vertrouwen weet ik ook niet. Laat je in ieder geval goed informeren, bij een goede fokker bij voorkeur.

Cavia's en konijnen kunnen goed samen. Een Fret is GEEN knaagdier !! Verder is het erg lastig verschillende knagers bij elkaar te zetten want meestal gaat dat fout,heb ik al eens geprobeerd ;-) Een prairiehond is GEEN huisdier,die heb ik ook gehad en hebben ten eerste ontzettend veel ruimte nodig en worden in Januari bronstig en agressief.

konijn en cavia! dat hadden wij ook 7 jaar gehad!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100