Wat kan een rede zijn waarom een hamster klimt en zich laat vallen, en hoe kan je het stoppen?

ik heb al op internet gezocht, maar ik wil liever een betrouwbaar antwoord hebben.. hij klimt omhoog aan de tralies, en op 30 centimeter van de grond laat hij zich weer vallen.. het is een paar keer goedgegaan, maar net kon ik nog net op tijd mijn hand onder hem houden om hem op te vangen, anders was hij op zijn looprad gevallen.. hoe kan ik hem laten stoppen hiermee, en waarom doet hij dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn hamster doet dit ook. Ik ga ervan uit dat hij het gewoon leuk vind. Hij land zacht in het zaagsel, dus zorgen erom heb ik er niet vooralsnog niet om. Misschien kun je je rad op een ander plekje zetten? Of anders een hangmatje boven het radje hangen zodat de hamster er niet bovenop valt. Een extra verdieping maken is ook leuk voor je hamster. Dan worden de "hoogtes" ook al verkleint. Op de onderstaande link kun je heel veel informatie vinden, ook over "doe het zelf" inrichten van je kooi.

Bronnen:
http://forum.dehamster.nl/

Hamsters kunnen vlot omhoog klimmen, maar niet omlaag. Heb je je hamster al omlaag zien klimmen? Het plaatsen van een schuin breed laddertje tegen de tralies kan een oplossing bieden, omdat de hamster dan een betere weg naar beneden weet dan zich te laten vallen. Verhinderen dat hij steeds weer opnieuw naar boven klimt, is een onbegonnen zaak. Dus maken dat ie weer vlot naar beneden kan !

Misschien heb je een suïcidale hamster?! Misschien een partner voor hem/haar kopen? ;-)

ik had ook een hamster die dit deed. ik vond het ook raar, maar hamsters doen dit gewoon vanwege hun instinct. ze zijn gewend aan het klimmen en rennen etc. in de natuur en dit doen ze dus ook in hun kooi. je kan het niet afleren ofzo

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100