Welk ras is mijn hond Charly?

Ik was er nog niet helemaal uit en wil dus graag nog de inzichten van jullie. Voor mij is dit heel belangrijk omdat deze combi me goed bevalt en ik evt in de toekomst deze combi weer wil. Charly is een teef van 4 en een half jaar oud en is 60 cm hoog, dichte, stugge, iets lange vacht, zwart met een beetje wit op de borst en op haar 4 pootjes op de tenen. Moeder was een blonde labrador. Er werd al gezegd flatcoateretriever, maar ik twijfel hier toch over. Daarom nieuwe fotos. Hoop weer reacties van jullie te krijgen :)

Toegevoegd na 2 uur:
Wat misschien ook een niet onbelangrijke toevoeging is:
Het nest was vrijwel zwart-wit, Charly en 1 zusje waren de enige bijna volledig zwarte. Het zusje van Charly hebben we om 6 mnd leeftijd nog een keer gezien en die is bijna de helft kleiner als Charly en heel kort behaard. Neus is ook veel korter en ze is dus zwart-wit. Ik zocht een foto van het nest maar kan ik helaas niet meer vinden. Misschien dat met deze info er nog andere suggesties komen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die Curley Coated Retriever heeft een staart zonder vlag. De blonde Labrador heeft ook geen vlag. Hoe komt zij dan aan die prachtige staart. De vader moet ook een jachthond geweest zijn. De oren spreken duidelijke taal. We vinden die prachtige staart bij de grote en kleine Munsterlander. De kleine Munsterlander wordt ook Heidewachtel genoemd. De grote Munsterlander is altijd zwart met witte platen, de kleine kan ook zwart met witte platen zijn (is er ook in bruin-wit, maar hier niet van toepassing). Ook de Friese Staby (of anders gezegd de Stabyhoun) is zwart-wit en heeft de prachtige vlag aan de staart, maar die is naar mijn mening te klein om zo'n schofthoogte in zijn nageslacht te bewerkstelligen. De Bordercollie ziet er welliswaar ook prachtig uit, maar staat in verhouding lager op de poten en heeft een wat sluipende stand, een andere uitstraling dus. Volgens alle optelsommen zoals hierboven vermeld, blijf ik bij mijn bewering dat de vader een Heidewachtel moet zijn. De grote Munsterlander zie je hier zo weinig, dat ik daar niet op durf te gokken. Die Flatcoat zou kunnen, maar hoe komt ze dan aan de witte plekken. Een Flatcoat is absoluut helemaal zwart en die witte plekken komen niet van de Labrador. Meer honden heb ik niet in de aanbieding. Ik vind je hond prachtig. Mooie kop, prachtige staart en koninklijke uitstraling. Succes met je zoektocht. Hoop dat ik iets heb kunnen bijdragen.

Als Mamma een blonde lab is, dan moet Pappa toch echt wel een curly-coated retriever geweest zijn - gezien de witte tekeningen misschien niet helemaal raszuiver, maar je hebt in Charlie in elk geval een heel unieke retriever!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100