Wat is het verschil tussen een pitbull en een amerikaanse stafford??

Qua innerlijk en uiterlijk, we zitten te twijfelen. (Hebben beide ervaring met honden etc.) Ik wil gewoon het verschil even duidelijk op papier.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een Stafford is een rashond, heel trouw aan zijn/haar baas, beschermend voor zijn/haar familie, slim, snel lerend, heeft dus ook een zeer duidelijke en consequente opvoeding nodig. Hier staat wat informatie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Amerikaanse_Staffordshireterri%C3%ABr En op de site van de rasvereniging: http://www.astch.nl/nl/rasstandaard.html en http://www.astch.nl/nl/rashistorie.html Een pitbull is geen rashond maar een mix van diverse rassen, waaronder vaak ook de AmStaff. Maar: je weet niet welke rassen precies gebruikt zijn om te fokken, dus je kunt ook minder zeggen over het mogelijke karakter van de hond. "Van 1993 tot 2008 gold in Nederland de Regeling Agressieve Dieren (RAD, bijgenaamd de pitbullwet). Deze regeling werd ingevoerd na een aantal incidenten waarbij kinderen waren doodgebeten. De RAD verbood het fokken van pitbulls. Het houden van pitbulls geboren na 1993 was verboden; het houden van oudere pitbulls mocht slechts als ze gemuilkorfd waren, kort aangelijnd, en gecastreerd. Op grond van uiterlijke kenmerken werd beoordeeld of een hond op een pitbull leek, in het kort: schofthoogte 35-50 cm, krachtig en gespierd uiterlijk, een vierkante kop, kortharig, en een spits toelopende staart. Een hond met die kenmerken werd in beslag genomen tenzij de hond een geldige FCI stamboom had. Om voor een stamboom in aanmerking te komen moeten bij de Amerikaanse Staffordshireterriër beide ouderdieren een MAG-test (Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag) met positief resultaat hebben afgelegd, bij de Staffordshire Bull Terrier is dit ook een verplichting. Daar vijftien jaar na de invoering van de RAD werd geconstateerd dat het aantal bijtincidenten niet was verminderd is deze regeling in juni 2008 afgeschaft." http://nl.wikipedia.org/wiki/Pitbull_%28hond%29 Als je echt een dergelijke hond wilt, zou ik gaan voor een rashond van een betrouwbare fokker.

Gedrag,vorm van de kop,snuit is langer,ogen staan anders. De hond van Cesar Millan in Dog whisperer is een echte Pitbull,die grijze (blauwe) Junior heet ie. Daar kun je het heel goed aan zien.

Pitbull De pitbull is in Nederland geen officieel ras*, maar een kruising van verschillende vechthonden, waardoor een bepaald type hond is ontstaan. Is zo’n 300 jaar geleden uit de Engelse Staffordshire terrier opgefokt, om groter, zwaarder en agressiever te zijn. De pitbull is specifiek gefokt en geselecteerd voor het vechten in kuil of vechtring, de ‘pit’. Komen in Nederland zowel met hangende oren als met afgeknipte oren voor. Amerikaanse Staffordshire Terrier (AST of Amstaff) Lijkt sprekend op de pitbull. Het verschil tussen de Amstaff en de pitbull is te verwaarlozen, in de VS wordt de Amstaff gewoon als hetzelfde ras erkend als de pitbull. In steden waar de pitbull is verboden, is de Amstaff dat ook. Dat geldt overigens ook voor Europese landen die wel durven op te treden tegen vechthonden. In Nederland is de pitbull niet als ras erkend, maar de amstaff wel. Een truc van de georganiseerde kynologie om toch vechthonden te kunnen verkopen. Op straat kun je het verschil niet zien. De Amstaff heeft in Nederland meestal wel oren. Stond op lijst om te worden verboden, en dat was niet voor niets. Amerikaanse Staffordshire Bull Terrier (ASBT) Lijkt sprekend op de Amstaff. Is iets zwaarder gebouwd. Ook een uitvinding van de georganiseerde kynologie om de pitbull met stamboom te kunnen verkopen. Verschil is er dus alleen in de bouw. de amstaff is breder en gespierder dan de Pit over het algemeen, alhoewel er van de pit een bully type bestaat. (gekruist met andere rassen) heb zelf een pit gehad nog voordat ze ze vreselijk stoer en in de mode waren en het was een schat van een beest. voor mensen die niet veel ervaring hebben met honden is het geen aanrader (opvoeden met harde hand brengt de vechter in dit ras boven omdat ze hier een kick van krijgen en bikkelhard zijn voor zichzelf) het is dus meer dan een coole gadget, maar dat zal elke ECHTE liefhebber van deze rassen ongetwijfeld weten :)

Bronnen:
http://www.gevaarlijkehonden.info/vechthon...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100