Kat eet niet meer! HELP

Onze vier jarige kat is de laatste dagen erg sloom. Geen fut, staat een beetje sloom voor zich uit te staren. Staart hangt over de grond. Eten doet ze niet meer sinds twee dagen, drinken wel. Zijn vanmiddag bij dierenarts geweest. Die kon niet vinden. Hebben zachtvoer meegekregen. Dit heb ik verdunt en met spuitje in de bek gespoten. Zoals dierenarts heeft aangegeven. Heeft ze na een minuut uit gespuugd. Alle inentingen heeft ze gehad. Wie o wie weet iets. Ik ben radeloos. Morgen gaan we sowieso naar de DA. Dus dat advies is niet nodig. Maar wie kan mij advies of raad geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat klinkt niet goed. Helaas zal niemand hier kunnen zeggen wat de kat mankeert, dat kan van alles zijn. Niet eten is erg schadelijk en kan snel fout gaan bij de kat. Als dierenartsassistente zou ik je sterk aanraden om bij de dierenarts een bloedonderzoek te laten doen. De beste behandeling kan pas echt gegeven worden als de oorzaak wordt gevonden. Maar helaas is deze niet altijd (makkelijk) te achterhalen. Op zijn minst een algemeen bloedbeeld en een fructosamine/glucose test lijken me aan te raden. Heeft de dierenarts al injecties/ medicijnen gegeven tegen de misselijkheid/braken en om de eetlust op te wekken? Blijf het verder proberen met het dwangvoeren, want zo verzwakt je kat steeds verder, zonder eten. Sterkte!

laat je je kat ook buiten lopen?het zou dan kunnen zijn dat ze een teken beet heeft gehad.

ga naar een weekend dierarts kijken wat die zegt moet iets zijn zielig dat beestje is vast ziek echt ga nu gelijk bellen als wij mensen wat hebben gaan we toch ook in een weekend naar de dokter

Anders dan bij mensen en honden MOET een kat eten en is drinken van ondergeschikt belang. Dus als hij pertinent niet eet en dwangvoeding wordt uitgespuugd zal hij bij een dierenarts tijdelijk aan een infuus moeten. Hopelijk is het niet zo ver gekomen en heeft de da inmiddels al een diagnose kunnen stellen ?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100