Wat is een uniek huisdier dat je in Nederland ook mag hebben én hier kunt aanschaffen?

Ik vind een hond, goudvis, kat, konijn, etc. zo standaard.

Al even zitten kijken naar een eekhoorn, maar die houden niet van aaien. Apen mag je volgens mij niet zomaar hebben..

Iemand anders een leuk haalbaar idee... geen giraffe ofzo..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een fret is leuk.

Volgens mij mogen varkentjes ook, die zijn ook lief!

Vlooiencircus :p

Probeer een kakkerlak. Er zijn er vast niet veel die dat als huisdier hebben. Toegevoegd na 2 minuten: Ik heb een lijst met toegestane huisdieren in Belgie gevonden, voor NL nog niet. Een Agoeti lijkt me wel leuk... Hierbij de Belgische lijst: http://bioland.be/toeghuis.htm Toegevoegd na 4 minuten: Oh, ondertussen is de in de link gepubliceerde voorlopige lijst vervangen door een definitieve lijst: http://www.levendehave.nl/files/positieflijstzoogdierendefinitief%20(2).doc

Wij hebben een tijd lang degoes gehad. Dat zijn knaagdieren. Ze komen niet vaak voor in Nederland. Wij hebben ze gehaald bij het knaagdierenopvang 'Het Knagertje'. http://www.knaagdierenopvang.nl/ Echt een aanrader!

Een aap is lachen en toegestaan

Een wandelende tak, makkelijk in onderhoud, en heel boeiend om te zien wat nu het dier is, en wat de plant.

wij hebben sinds kort 3 degoes en zijn er dol op.het zijn bezige beestjes,spelen,klimmen en kwetteren de hele dag.misschien iets voor jou?ze wonen in een volière in de huiskamer,gezellig.je moet er wel rekening mee houden dat ze ontzettend van knagen houden,dus een plastic kooi is uit den boze!

Een papegaai! Daar verveel je je nooit mee!

een dwerggeitje is keileuk ! je moet ze op stapels hooi zien springen , echt kei grappig !

Neem een koe in huis...Heeft niemand.. Leuk he. Maar.. waarom zou je in vredesnaam een dier in huis nemen puur en alleen omdat iemand anders het niet heeft. Een dier neem je voor je plezier en omdat je het leuk vind. En een eekhoorn hoort in het bos. en niet bij iemand die perse een uniek huisdier wil ..

Een zebramuis lijkt me wel leuk. Of een dumbaratje. Toegevoegd na 1 minuut: dumboratje Toegevoegd na 4 uur: Maar toch.... denk ik als ik naar mijn hond kijk: " Ieder huisdier is uniek, net als elke mens. "

Bronnen:
http://www.huisdierenprijzen.nl/knaagdieren.html

Maar 1 huisdier is ook niet origineel! Wat denk je van je eigen mierenkolonie in huis? Toegevoegd na 1 minuut: neem hier eens een kijkje: http://www.antforum.nl/viewtopic.php?f=26&t=154

Bronnen:
http://www.mierenboerderij.nl/

Een driedoornige of tiendoornige stekelbaars. Je kun ze voeren met diepvries muggenlarven of watervlooien die je zelf vangt. Neem er maar eentje, want ze jagen alle andere visjes weg in het voorjaar. Je hebt een bakje nodig van een cm of 40 , met eventueel een luchtpompje of filterpompje. Als je jongen wilt kun je er een paar vrouwtjes bij doen en dan wachten tot ze de eitjes kwijt zijn. Het mannetje zorgt voor de jongen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100