Kun je zomaar een nieuw konijn bij twee konijnen zetten die al een aantal jaar bij elkaar 'wonen'?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat is niet verstandig. Dat uit kan lopen op gevechten. Dit is niet per definitie zo, maar meestal wordt aangeraden om twee konijnen te houden. Als je aan twee dieren wilt beginnen is de beste combinatie een gecastreerd mannetje met een gesteriliseerd vrouwtje. Konijnen kunnen ook op latere leeftijd aan elkaar gekoppeld worden. Dit vraagt wel om een nauwkeurige aanpak. De (evt. gesteriliseerde) voedster en het gecastreerde mannetje moeten elkaar eerst leren kennen in een neutrale ruimte (voor geen van de konijnen bekend). Daarna vraagt het een regelmaat van koppelen, splitsen, hokken aan elkaar schuiven en observeren. U moet vooral geduld hebben.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Konijn_(dier)

Nooit twee mannetjes bij elkaar!!

Nee! Dat is vragen om moeilijkheden...

bij jonge konijnen kan dit goed gaan, maar dan nog geen mannetjes want dit gaat niet goed op den duur. je konijnen zijn min een paar jaar oud, dus garantie dat het goed gaat heb je niet. op de volgende sites vind je tips om konijnen aan elkaar te laten wennen. proberen kan altijd, maar wees er wel voorzichtig mee.

Bronnen:
http://www.konijnen.nl/faq/twee_konijnen.htm
http://www.konijnen.nl/koppelen.htm

Nee dat zou ik niet doen. Dat zal echt vechten worden.. Het zou misschien wel gaan als de konijnen nog heel jong waren maar zelfs dan moet je uitkijken.

Zet ze bij elkaar om het te proberen maar blijf er wel bij om goed op te letten wat er gebeurt. als het niet goed gaat moet je ze apart zetten en dan koppelen en langzaam aan elkaar laten wennen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100