wat kost het laten inslapen van een hond en is dit een geheel pijnloos en veilig proces?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

vraag aan je dierenarts wat gebruikelijk is. sommigen spuiten 1 middel in. hier kies ik persoonlijk niet voor, dus heb alleen de ervaring bij euthanasie met de anderen 2 middelen. is de hond erg bang of gespannen bij de dierenarts is het voor het dier prettiger om in zijn eigen rustige vertrouwde omgeving in te slapen. het is als een narcose. de hond zal een klein prikje voelen en in slaap vallen. mijn dierenarts kijkt of het dier goed slaapt (kleine aanraking onderste ooglid) en echt volledig verdoofd is. pas hierna komt de spuit die de de spieren (ademhaling en hart) stillegt. een veel te hoge dosis sterk slaapmiddel, dus het is écht veilig. als de hond lichamelijk sterker is kan het wat langer duren voor het in slaap valt na de eerste spuit. mijn ervaring is dat de hond bij de 2e spuit vrijwel direct stopt met ademen. de dierenarts zal altijd luisteren of er een hartslag of ademhaling is, en bevestigd dat het dier overleden is. soms hoor je nog een diepe zucht als het dier al overleden is. in hele enkele gevallen vertoont de hond nog wat krampachtige bewegingen (dit gebeurd zelden, het dier is dan al overleden) doordat de spieren ontspannen kan er wat urine weglopen als de blaas vol is. het is en blijft natuurlijk wel een vervelende rot situatie, maar beslist niet eng of pijnlijk voor een dier. bij het in laten slapen van mijn 2 vorige honden zijn mijn kinderen erbij geweest. ik zou dit nooit doen als het eng of een vervelend gezicht zou zijn. de kids hebben hier geen nare herinneringen eraan, en hebben afscheid kunnen nemen. een goede dierenarts neemt hier echt de tijd voor, dus dat vind ik persoonlijk ook heel prettig. je staat niet binnen een paar minuten met lege handen op de stoep of je kan ervoor kiezen om de hond thuis in te laten slapen. de kosten variëren, het ligt eraan hoeveel de hond weegt aangezien hier de dosis van de injecties op worden aangepast. waarschijnlijk ligt het tussen de 60 en 160 euro.

Volgens mij voelt hij alleen de naalt naa binnen gaan

De prijs verschilt per dierenarts. Tussen de 80 en 150 euro?! Het inslapen is pijnloos. Eerst wordt de hond onder narcose gebracht. Als de hond onder narcose is wordt er een substantie ingespoten die zorgt voor acute stilstand van het hart.

Dat verschilt per dierenarts en gaat ook per gewichtsklasse bij de hond. Bij een chihuahua is nu eenmaal veel minder euthanasaat nodig dan voor een Deense dog. Grofweg tussen de 100 en 200 euro. De hond krijgt eerst een narcosemiddel toegediend dat ook pijnstillend werkt. Als het dier slaapt, wordt de tweede injectie toegediend, ofwel rechtstreeks in de ader (eventueel via braunule) of in de buikholte, soms in het hart. Hierna zal vrij snel hart hart stil komen te staan. Kortom de hond slaapt rustig in. Als je voor deze moeilijke beslissing staat: veel sterkte alvast.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100