Onze hond heeft een cocktailprikker opgegeten. Wat nu?

Ik was met hapjes door de kamer aan het lopen en toen viel z'n stokje. Met wat eten eran. Ze at het meteen op. Wat nu te doen?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ze heeft zich niet verslikt. En loopt ook nog rustig rond

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

neem geen risico met zo'n scherp voorwerp. ik zou meteen de dierenarts bellen. als die geen dienst heeft vandaag, krijg je vanzelf te horen waar je wel terecht kan. Toegevoegd na 8 minuten: overleg met je dierenarts of het zinvol is ontbijtkoek of wattenpap te geven, zodat de prikker wordt ingekapseld.

gewoon wachten, als je ziet dat ze zich niet lekker voelt ga dan de dierenarts bellen. maar zo'n stokje is niet heel groot dus ze kan het ook uitpoepen of uitkotsen

Zou naar de dierenarts gaan.En niet zelf dingen proberen slaap je zelf ook rustiger en weet dat je alles gedaan hebt.

Als de sodemieter naar de dierenarts! Zo'n sateprikker kan enorm veel schade aanrichten in de maag en/of darmen. Als het niet al een perforatie in de darmen veroorzaakt dan levert het wel problemen op bij het uitpoepen. Scheur in ieder geval al wattjes tot kleine stukjes en meng dit tot een soepjes met water en blikvoer, geef dit de hond te eten. Hopelijk verpakken de watjes het stokje, zodat deze makkelijker kan passeren. Een stokje is helaas niet tot nauwelijks te zien op rontgenfoto's, dus waarschijnlijk wordt een operatie een hele zoektocht. WACHT NIET AF, als je symptomen ziet bij je hond dat er iets mis is, ben je al TE LAAT, met zeer grote kans op dodelijke afloop als de darm daadwerkelijk geperforeerd is!!!!

als het niet in de keel of slokdarm blijft hangen wil niet zeggen dat het zijn verdere weg zonder problemen zal vervolgen. stokje is lang, scherp, darmen zijn kronkelig. het stokje zal er dus niet doorheen kunnen zonder weefsel te raken. laten braken heeft geen zin meer (middels injectie dierenarts) het stokje is al te ver in het lichaam. de hond heeft sterk maagzuur, dus het kan dat het stokje verteerd. KAN, het hoeft niet.... heb weleens een hond gezien waar een prikker er via de buitenkant van de buik weer uitkwam. het kan gaan ontsteken, schade aan weefsel aanrichten, bloedingen veroorzaken. sommige honden worden ziek omdat een houtsplinters er via de keel uit wil groeien zodat een operatie noodzakelijk is. het is dus wel degelijk van belang om zo snel mogelijk info in te winnen van een dierenarts. doorslikken zonder verslikken geeft geen garantie dat verder alles normaal zal verlopen

Klinkt misschien gek, maar je kan best alvast met je hond gaan wandelen in het gras. Met een beetje geluk zal de hond gras beginnen te eten. Dit gras wikkelt zich in de maag rond het prikkertje zodat de scherpe punten afgedekt worden. Gras eten is een natuurlijke reflex van honden die bv kippenboutjes gegeten hebben. Als het een houten prikkertje is zou ik me niet teveel zorgen maken: leg er maar eens eentje in het water, na enkele minuten is het zo slap als en vodje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100