hoe kan ik weten van welke vissen de eitjes zijn die op het wateroppervlak drijven??

ik heb meerdere soorten vissen in mijn aquarium. Ik zie nu eitjes op het oppervlak drijven.

bestaat er een soort drastisch gedragsverandering tijdens of na de bevruchting?

hoe weet ik of de eitjes bevrucht zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

labirinthvisjes (info en afbeelding via link) maken een schuimnest, misschien dat door de circulatie van de pomp het schuim weg is? er zijn idd gedragsveranderingen die voor de paring en het kuitschieten af gaan. vissen kunnen andere kleuren aannemen, vrouwtjes worden boller, er kan een balts zichbaar zijn, het jagen achter elkaar aan, de voorbereiding voor het maken van een nestje of plek waar de eitjes worden gelegd, andere vissen worden weggejaagd enz enz. eitjes die niet bevrucht zijn of gaan schimmelen worden meestal door een ouderdier verwijderd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Labyrintvisachtigen
http://www.google.nl/images?hl=nl&rls=com....

Indien je voldoende van vissen afweet, had je kunnen zien, welke visjes met kuit zaten. Ook had je kunnen zien, welke vissen aan het paren waren, te zien aan het achter elkaar aanjagen, andere kleuren bij het mannetje, territorium verdedigen enz. En mensen die er heel erg veel van af weten, kunnen zien, van welke vissen de eitjes zijn. Bevruchtte eitjes, blijven de eerste dagen meestal helder van kleur, niet bevruchtte eitjes worden troebel van kleur. Meestal worden de eitjes afgezet in een kuiltje, een nestje, tegen de planten aan of tegen de ruit, dat ze drijven vind ik vreemd.

Kunnen het geen slakken eitjes zijn?? Ik heb namelijk ook altijd eitjes in mijn bak, maar alleen levendbarende visjes...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100