welk ras is mijn kat?

kater, 7 maand oud.
welk ras/kruising zou hij kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij lijkt op de eerste blik op een Siberische kat. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.google.nl/images?hl=nl&q=katten+afbeeldingen&rlz=1W1RNWZ_nl&wrapid=tlif129734112918711&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=9NtTTcrkHsjrOeXHgM8J&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CDEQsAQwAA&biw=1260&bih=607 Kijk hier maar eens op pagina 11(naar onderen scrollen) De witte oortjes, de tekening boven de ogen... Wat een mooi diertje heb je daar! Toegevoegd na 29 minuten: Ik bedoel de laatste afbeelding onderaan blz 11. Kenmerken van de siberische kat; Kleur is heel vaak rood, zwart en verdunningen ervan, al dan niet met zilverwitte ondervacht. De kop is kort, stomp en driehoekig De staart is aan de aanzet breed en krachtig en loopt toe in een enigszins afgeronde punt, als je de staart teruglegt over de rug dan moet hij tot tussen de schouderbladen reiken. De krachtige poten zijn middellang en tussen de tenen moeten altijd haarflosjes aanwezig zijn. Dat kan ik op te foto niet goed zien natuurlijk, maar jij wel. Ik mis alleen pluimpjes op de oren, die hebben siberische katten als het de raskat is zowel in als op de oren.

Dat is niet te zeggen met een niet raszuivere kat. Er zitten kenmerken in van Europees korthaar dat hier in Nederland het meeste voorkomt, maar ook wel meer elementen van een Siberische kat. Omdat alle kattenrassen tot dezelfde soort behoren kan je rassen kruizen. Als je een zuivere raskat hebt hoort hier een paspoort bij met afstammingslijn. Toegevoegd na 3 minuten: Op het forum van de kattensite kunnen ze je misschien nog verder helpen.

Bronnen:
http://www.dekattensite.nl/kattenrassen/eu...
http://www.dekattensite.nl/kattenrassen/ka...
http://www.dekattensite.nl/kattenrassen/si...

WOOW die lijkt op mijn kat die ik had. alleen dan 10x boller haha echt heel lief het ras van onze kat noemdebwe gewoon een vuilnisbak kat ras. :)

ik denk grotendeels een main coon/ boskat, en de rest brits korthaar. wel een hele mooie kat trouwens

Wat een mooie kat. Ik vind hem toch het meest lijken op een Siberische kat. Toegevoegd na 1 minuut: Hij heeft ook iets van de 'kwade kijk' van een Maine Coon.

Bronnen:
http://www.pictures-of-cats.org/images/sib...

Moeilijk te zeggen bij ene niet-raskat. maar main coon en boskat lijken er zeker in te zitten. In de mijne ook. Een Ragdoll. Wat zegt je dieren arts? En anders de foto op wat katten-forums plaatsen. Hij is wel errug mooi hoor!

Ik ken er precies zo eentje, en dat is en kruising tussen een Noorse boskat en een cyperse poes. Maar als je verschillende rassen kruist kun je de meest verrassende uitkomsten krijgen, dus het is niet gezegd dat het dat ook is. Toegevoegd na 1 minuut: Cyperse poes-kat is trouwens een kleur en geen ras, en meestal een Europese korthaar.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Cyperse_kat
http://nl.wikipedia.org/wiki/Noorse_boskat

Het lijkt een kruising tussen een main coon en een cyper.Hij is erg mooi!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100