hoe zwaar was de zwaarste hond ooit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Grootste hond van de wereld Meerdere honden zijn bekend geworden doordat zij in het Guinness Book of World Records terecht zijn gekomen als de grootste hond ter wereld. Zorba Zorba was ooit de ambassadeur van Pedigree. Zij is nog steeds recordhouder van de grootste en langste hond. Zij staat niet meer in het Guinness Book of Records, omdat zij inmiddels is overleden, maar tot op heden is er geen hond geweest die groter was als zij. Zorba was een Engelse Mastiff. In 1989 was zij, op 8 jarige leeftijd, de grootste hond ter wereld met een gewicht 156 kilo en een lengte (van neus naar staart) van 2 meter 40. Haar schofthoogte was 94 cm. Zorba was hiermee ongeveer net zo groot als een forse ezel. Zorba haar officiele naam was Aicama Zorba of La-Susa. Haar trotse eigenaar was Chris Eraclides uit Londen, Engeland.

Bronnen:
http://kcpampus.nl/categorien/hondsdol/9e_...

dit is GIANT GEORGE .... de grootste hond van de wereld op dit moment. ik dacht dat hij 160 kilo is ......... ik zelf heb er een van 60 kilo

Bronnen:
http://www.raxanreeb.com/wp-content/upload...

Giant George is momenteel dan wel de grootste hond, maar met zijn ongeveer 115 kilo (250 pound) lang niet de zwaarste. Hercules is een Engelse mastiff die bijna 128 kilo (282 pound) weegt. Maar de allerzwaarste hond in de geschiedenis was Zorba, ook een Engelse mastiff. Hij woog ruim 155 kilo (343 lbs).

Bronnen:
http://www.petfinder.com/pet-news/giant-ge...
http://www.worldslargestdog1.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100