Wie kent er nog leuke spelletjes om met je kitten te doen?

Ik heb een kitten van zo'n 4 maanden oud en ik ben wel toe aan wat nieuwe inspiratie om met hem te spelen.
Heeft iemand nog leuke tips? Hij speelt graag met me en we doen vaak met muisjes apporteren en met een hengel waar een beestje aan zit gaat hij ook op jagen.
Alleen ik heb het idee dat dit een beetje saai op een gegeven moment word voor ons beide dus iemand nog wat leuke ideeën wat we samen kunnen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een laserlampje is ook leuk. Of met een spiegeltje en wat zonlicht bereik je hetzelfde effect. Ze jagen achter het lichtpunt aan. Mijn jongste vindt het geweldig om vanonder een dekentje 'aangevallen' te worden. Ik prik haar hier en daar en zij wordt helemaal wild onder de deken, vergezeld met een heel scala aan geluidjes die ze erbij produceert. Ze vindt het zo leuk dat ze op bed al onder de deken kruipt en me roept zodra de slaapkamerdeur openstaat.

Ruim 33 jaar geleden was ik een van de eerste particulieren die een laser had. Onze katten en hond vonden het geweldig. Enige tijd daarna brak ik mijn been en voet en moest in een rolstoel. Van daaruit kon ik met de dieren spelen door met de laserpunt van voor met een boor naar achter de dieren te schijnen. Waar je bij lasers heel erg vooruit moet kijken , dat de straal of een sterke reflectie niet in de ogen komt. Inmiddels is het zo ver dat als de dieren zien dat ik de laser pak , ze wachten dat ik hem aan doe en dan pas gaan ze naar de punt zoeken. Ze weten dus dat het een spel is maat gekker dan met de lasergame kan ik ze niet krijgen, de katten laat ik zo ook in bomen klimmen etc. Van alle soorten spelletjes die ik voor en med de dieren bedacht heb staat lasergamen op nummer een. Pas dus wel op de laserstraal , kijk ook zelf nooit in de straal, al betreft het een laser van een euro, schade loop je heel snel op aan je ogen, dat geldt ook voor je dieren. Overigens zien ze een 1 mW laser 20 keer beter dan een rode laser van hetzelfde vermogen. De afstand waarmee je een hond of kat kunt aansturen is dan veel groter. Omdat het vermogen de gevaarlijkheid bepaalt is een groene laser bij dezelfde lichtsterkte(zichtbaarheid) en met ingebouwd infraroodfilter dus veiliger. Maar blijf oppassen voor hun en je eigen ogen. Toegevoegd na 7 minuten: Bij 1mW laser is het woord groene weggevallen. Groene lasers zijn voor de ogen het best zichtbaar, rode en blauwe lasers en vooral de uv-blauwe lasers zijn, zijn respectievelijk 20, 10 en 100X MINDER goed zichtbaar dan een groene van hetzelfde vermogen. Legale laserspennen mogen in Nederland minder dan 1 milliwatt afgeven, Dus is alleen een groene laser bij dat vermogen is staat een felle stip te geven. Rode, blauwe en UV blauwe lasers (404nM) die je op afstand goed kunt zien hebben met zekerheid een illegaal hoog vermogen en kunnen dus aan ogen veel schade aanrichten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100