Waarom doet mijn konijn zo wild?

Ik heb net een nieuw konijn, ik heb hem nu 3 dagen (hij is 11 weken.)Maar nu gaat hij in een keer super hoog springen en in de lucht maakt die dan een soort rondje en dan gaat hij super snel rennen. Kan ik daar wat aan doen of...

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan is je konijn heel blij en maakt hij 'binky's'. Het zijn vreugdesprongen.

Dat hij dit na 3 dagen doet is omdat hij zich nu wat op zijn gemak voelt en ontspannen en omdat hij jong is wil hij spelen, rennen, ravotten en doet dat dus ook. Geniet er vooral van en zorg dat hij voldoende ruimte heeft om dat ook te kunnen.

Oh haha dat dacht ik de eerste keer dat mijn konijn het deed ook. Waarom doet ie dat?! Maar het heet idd gewoon een Binkie, het betekent dat je konijn heeeeeel erg blij en vrolijk is. Een goed teken! :) Is heel leuk om naar te kijken haha. Zorg wel dat hij best hoog kan springen, lekker veel ruimte.

Het konijn probeert op deze manier zijn energie kwijt te raken. Je ziet dit gedrag ook in dierenwinkels. Wanneer ze in een (te) klein hok zitten rennen ze heel hard rondjes en springen soms ook over elkaar heen. Het ziet er grappig uit, maar vertelt wel dat het konijn te weinig ruimte heeft. Wanneer je het konijn meer vrijheid geeft (goed afgerasterd stukje tuin o.i.d.) kan hij zijn energie op een groter oppervlak kwijt. Dan zal hij dit gedrag misschien ook minder vaak laten zien. Bedenk dat een konijn in het wild meer ruimte heeft, maar ook vaker wordt uitgedaagd om te rennen (wanneer hij wordt opgejaagd door vossen of andere konijnen). Een konijn is een sociaal dier, d.w.z. dat je hem een plezier doet met een vriendje i.d.v.v. een ander konijn. Wanneer konijnen het onderling goed kunnen vinden raken ze hun energie ook kwijt door samen te rennen en te spelen. Wees wel op je hoede voor nakomelingen: een mannetje en een vrouwtje hebben binnen de kortste keren wel 12 kinderen. Twee konijnen van hetzelfde geslacht kunnen het niet altijd goed vinden samen. Het moet echt "klikken". Probeer je te verdiepen in de belevingswereld van konijnen en zoek naar manieren om je konijn te entertainen wanneer je hem niet meer ruimte kunt geven. Toegevoegd na 2 minuten: Te weinig ruimte kan leiden tot verveling met onwenselijk gedrag. Het konijn kan gaan bijten of zichzelf tot vervelens toe gaan likken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100