Hoeveel gaat het onderhoud van 1 konijn kosten?

Ik wil misschien een konijn en dat mag maar ik heb er nog veel vragen over. (opmerking: wij gaan zelf een buitenhok voor hem maken van ong.. 10 bij 10 meter)

1: Hoe zorg je ervoor dat een konijn niet uit zijn kooi ontsnapt (papa die zegt dat dat konijn gewoon een tunnel onder het hek graaft.. best logisch eigenlijk.. maar hoe ga je dat tegen?)
2: Kunnen konijnen en kippen in een kooi? (ik mocht een konijn als papa kippen mocht van mama.. xd)
3: Wat moet er voor dat konijn in de kooi aanwezig zijn? (onderdak voer en water snap ik, maar heeft een konijn behoefte aan speeltjes? looprekken/klimrekken ofzo)
4: Hoeveel gaat voer voor een konijn kosten jaarlijks?
5: Wat is goed voer voor een konijn (en mag je je konijn restjes groente geven?
6: Maar hoe zit het met de winter? want volgens mij houd een konijn het niet lang uit onder het vriespunt? Moet je dan zijn binnenverblijf extra isoleren? hoe? Of moet je hem binnen zetten? en vanaf hoe koud MOET je hem binnen zetten?

dat waren mijn vragen. b.v.d :)

Toegevoegd na 1 uur:
Ik heb de antwoorden die tot nu toe gesteld zijn gelezen en ik zal over jullie vragen en onduidelijkheden nog even iets toelichten: Onze tuin is groot en 10X10 is voornamelijk deze grootte omdat die kippen erbij moeten. De kippen en het konijn (miss zelf 2 konijnen) komen tegelijkertijd in het hok (is begin maart een goeie starttijd?) en wij hebben een hond en een kat maar het hok is te hoog voor hun.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoi Eva, Hierbij de antwoorden: 1- Op de plek waar de buitenren komt kun je beter eerst een behoorlijk gat graven en dan gaas leggen en vervolgens het gat weer dichtgooien om vervolgens daarop de buiten ren te maken! Dan kan het konijn rustig graven, maar kan niet makkelijk een weg naar buiten creëren. 2-Ja konijnen kunnen in een kooi, maar ik zou ze wel gescheiden houden! 3-In de kooi moet water zijn! (bakje of waterfles) Een voerbakje, stro en eventueel een liksteentje! Een ruif is aan te bevelen voor het geven van groente. 4-Het voer zal op jaarbasis ongeveer 40 euro kosten. 5-Goed voer voor konijnen zijn konijnen korrels, dit koop je onder andere bij welkoop/boerenbond! Je kunt een konijn niet alle soort groentes voeren! Wortels met lof vinden ze wel helemaal geweldig 6-Je zou een konijn in de winter kunnen verhuizen naar de schuur of garage! Maar in principe moet een konijn de vorst kunnen weerstaan. Toegevoegd na 19 uur: Je typt op het laatst: wij hebben een hond en een kat maar het hok is te hoog voor hun. Maar vergeet niet dat een kat een goeie klimmer is en als die in de ren wil komen en er een mogelijkheid toe ziet, dan zal de kat er ook in komen. Verder wens ik je veel plezier en succes met de konijn(en) en kippen

Aanvullend op bovenstaande, overigens uitstekende antwoorden: Als je konijnen en kippen van jongs af aan bij elkaar zet en het hok is zo groot als je zegt, dan kan dat meestal prima. Mits het geen Vlaamse reus is, die kunnen wat bedreigend overkomen op kippen. Zorg voor een nachthok dat wind en waterdicht is en een goede bodem heeft (dus niet direct op de grond), als je hier 's winters flink veel hooi en stro in doet, kan het konijn prima buiten blijven. Let wel op dat waterflesjes/bakjes kunnen bevriezen, dus regelmatig vers water geven. Zorg dat het hok niet op de noorderwind staat. 1 konijn is eigenlijk geen konijn. Konijnen voelen zich stukken prettiger met een fijn vriendje. Let hierbij op! Twee mannetjes kunnen gaan vechten. Een vrouwtjeskonijn zal je moeten laten steriliseren. Ze ontwikkelen in 60-80 procent van de gevallen als ze niet gesteriliseerd worden baarmoederkanker! Mannetjes kan je laten castreren om te voorkomen dat ze agressief worden en gaan sproeien. De kosten voor castratie/sterilisatie verschillen per dierenarts en zijn afhankelijk van de grootte van het konijn. Konijnen moeten 2 keer per jaar gevaccineerd worden tegen VHD en Myxomatose, dit zijn ernstige ziektes waar ze snel aan overlijden, dus dit is zeer belangrijk! Qua voeding wil ik nog toevoegen dat je niet teveel korrels moet geven, kijk op de verpakking wat de juiste hoeveelheid is voor jou konijn. Liever korrels waar alles inzit geven dan gemengd voer. Geef je teveel dan eet het konijn zijn zachte ochtendkeutels niet op en blijft de ontlasting plakken en krijgen ze vaak diarree. Er moet altijd een ruime hoeveelheid hooi aanwezig zijn voor je konijn. Groente en fruit is prima, maar geef geen koolsoorten of te vaak groente met veel vocht (komkommer, sla e.d.). Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100