Ik moet kiezen tussen 2 rassen. Een Golden Retriever of een Teckel (langharige dwergteckel)?

Even een paar extra's.

Kan dit ras over het algemeen goed met andere dieren (we hebben een kat) om?
Kan dit ras 2 tot 3 uurtjes (maximaal) alleen zijn?
Is het dier niet van nature moeilijk te trainen/op te voeden?

Hebben jullie nog andere handige tips bij het kopen/uitzoeken van een puppy en het hebben van een hond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Golden retrievers zijn goed op te voeden; ze worden zelfs tot blindengeleidehond opgevoed, al zijn sommige exemplaren daar toch te speels voor. Teckels zijn meestal wel heel pienter maar daarbij nogal eigenzinnig. Elke pup leert wel vrij gemakkelijk omgaan met een kat zolang jij zelf zeker over komt. Let op dat pups te midden van een gezin zijn opgegroeid en niet alleen even in de huiskamer zijn gezet ter ere van het bezoek; socialisering moet goed hebben plaatsgehad voor je een pup mee naar huis neemt want na de 7e week lukt dat niet meer.

De Retrievers zijn wat gemakkelijker in de algemene omgang dan Teckels, die zijn net zo eigenwijs als ze lang zijn. Ook het alleen zijn is voor een paar uurtjes (maar ook niet meer dan dat) als ze wat ouder zijn geen probleem. Jonge pupjes echter moet je zeker niet lang alleen laten, anders krijgen ze verlatingangst die zeer therapieresistent kan zijn. Dat zal wat ras betreft weinig uitmaken, pupjes hebben veel aandacht en koestering nodig. Geef je ze dat niet dan krijg je later veel grotere problemen!!

wij hebben een labrador retriever een een ruwharige dwerg teckel en 5 katten en ze maken geen ruzie met de andere dieren het zijn wel heel verschillend de labrador retriever is wel een stuk rustiger dan de teckel en ze kunnen allebij goed thuis blijven maar voor de keuze kan ik niet helpen alleen als je een golden retriever moet je uitkijken dat je niet een doorgefokte hond koopt die kunnen namelijk oog of oor problemen krijgen vedder zijn echt hele lieve hondjes :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100