mijn kat wil niet naar buiten!

mijn kat van 1 jaar oud wil niet naar buiten als het sneeuwt.
dus dat is heel lastig met behoeftes en zo
hebben jullie ervaring?

Toegevoegd na 12 minuten:
even voor de duidelijkheid een katten bak vind ik niks!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dan zet je een kattebak op het toilet en ga jij in de tuin je behoefte doen!!! misschien dat je dan je kat begrijpt waarom die niet na buiten wilt!

Als uw kat dat niet wilt. Dan kunt u een kattenbak gebruiken.

Je pakt 'm een paar keer per dag beet, zet hem de voordeur uit en tegen de tijd dat hij de achterdeur weer heeft bereikt, heeft hij onderweg wel de noodzakelijke boodschappen gedaan.

Een kat houdt niet van sneeuw. Vandaar dat ze niet naar buiten wil.

het beste is om een kattenbak neer te zetten voor haar behoefte. het is best koud voor je beestje en begrijpelijk dat ze niet naar buiten wilt ook is voor de meeste dieren sneeuw een eng gebeuren

Mijn kat wil ook niet naar buiten met de sneeuw, je moet zowiezo een katten bak hebben. als je goed grint gebruikt heb je ook geen last van geurtjes..

het is de gewoonte een kattenbak, en liever nog twee, neer te zetten als je een kat hebt. niet alleen is dit een stuk prettiger voor de kat, maar ook voor jou als eigenaar. je merkt het meteen als je kat blaasproblemen heeft, verstopt zit, of diarree heeft. zo kan je op tijd actie ondernemen. neem fijne steentjes, en voeg zo nodig in eerste instantie wat aarde toe, als de kat moeite heeft te wennen. gelukkig hebben de meeste katten erg snel door waar de bak toe dient.

Je kat heeft sowieso een kattenbak nodig om zijn behoeften in te deponeren. Als hij die niet heeft en naar buiten moet, hebben je buren er last van, omdat een kat nooit zijn eigen terrein (je tuin) bevuilt.

Iedere katteneigenaar zou zijn kat eerst op de bak moeten wennen voordat hij/zij naar buiten mag. Als dat eenmaal een gewoonte geworden is, komt de kat ook binnen om zijn behoefte te doen. De buren hebben er dan geen last en vuiligheid van. Dit hoort volgens mij bij sociaal gedrag van de eigenaar. Alleen als je in een hutje op de hei woont, of je tuin grenst aan het bos, kan je dieren naar buiten sturen voor hun ontlasting. Verder ben ik het met de kat eens, sneeuw is niks aan blote pootjes.

Het is buiten zeer koud. Ik kan jou kat wel begrijpen. Leg anders overal krantpapier.

Ook ik vind dat je ALTIJD een kattenbak moet hebben als je een kat hebt. Ik denk dat jullie kat vrij in en uit kan lopen (anders is het gewoon wreed om geen bak te hebben, dan moet hij 's nachts wachten tot jullie weer uit bed komen). En je boft, als hij gewend is om het buiten te doen zal hij dat in 90% van de gevallen blijven doen dus je komt er genadig van af. Hij gaat niet naar buiten omdat hij niet zo van sneeuw houdt (die van ons wel trouwens, die loopt gewoon buiten, nou ja 5 minuten per keer) MAAR, hij kan nu ook slecht zijn behoefte doen want katten graven het altijd in (IN DE AARDE wel te verstaan). Ik heb nog nooit van een kat gehoord die zijn behoefte en de sneeuw begroef. Maar als de aarde is bevroren zul je hem toch een alternatief moeten bieden. EN IK ZOU HET SNEL regelen, als hij het "zomaar" in huis gaat doen ben je nog niet jarig en dat is moeilijk af te leren

Volgens mij heb ik een hele gekke kat. Die heeft geen moeite me dit weer. Sterker nog; als het daadwerkelijk aan het sneeuwen is, is ze constant bezig de neer dwarrelende vlokjes te "vangen". Het is hartstikke leuk om de verbazing te zien als dit maar niet wil lukken.

Je wilt wel de lusten maar niet de lasten van die kat hebben.Dan ben je een kattenfreak van "Lik me Vestje".Dat is hetzelfde als mensen met een grote hond die hem in de tuin uitlaten omdat ze er te beroerd zijn om er mee te lopen.

Pech voor jou dat je een kattenbak niks vindt, schaf er toch maar een aan. Dat hoort er allemaal bij als je een kat hebt, als het beestje ooit ziek is of geopereerd bijvoorbeeld, of straks met oud en nieuw, kun je het beest ook een tijd binnenhouden, en dan zul je hoe dan ook een bak moeten hebben. Dikke kans dat de kat gewoon buiten blijft poepen/piesen als dat mogelijk is, maar geef het dier wel de _mogelijkheid_ dat binnen te doen. Mijn ene kat gaat zelfs in de sneeuw (die hij haat) naar buiten, de andere kat komt als ze buiten is altijd binnen om op de bak te gaan, dus het wisselt per kat. Omdat jouw kat al afgericht is op buiten poepen en piesen, kan het heel goed zijn dat dat zo blijft, en dat die bak alleen voor noodgevallen dient. Maar dan moet er wel een bak zijn (desnoods leg je nu wat kranten in een doos, wel gelijk verschonen als de kat iets geproduceerd heeft en in een dichtgeknoopte zak in de vuilniszak doen, dan heb je geen last van luchtjes - dan wel nieuwe kranten in de doos uiteraard).

Kat geen kattenbak? Heb jij ook geen toilet dan? Vreemd hoor... Je kat kan ook bang zijn voor vuurwerk...

Mijn katten willen nu ook niet naar buiten en ik ook niet. Degene die geen gebruik maken van de kattenbak moeten wel naar buiten, maar zijn binnen twee minuten weer terug, zelf ga ik naar het toilet en de andere twee poezenbeesten gaan lekker binnen op de kattenbak. Je zult echt aan de bak moeten vrees ik.

Misschien heb je al gemerkt dat katten gevoelig zijn voor water oftewel ze haten water en sneeuw hoort bij de watergroep en misschien komt het ook door de kou en als oplossing zou ik je aanraden een kattenbak vaker te gebruiken. Toegevoegd na 1 minuut: En ook vindje het niks zo'n kattenbak een bezorgde baas is een goede baas! Toegevoegd na 1 minuut: En ook vindje het niks zo'n kattenbak een bezorgde baas is een goede baas! Toegevoegd na 1 minuut: En ook vindje het niks zo'n kattenbak een bezorgde baas is een goede baas!

neem hem lekker met je mee naar buiten, loop een stukje de sneeuw in en laat hen voorzichtig los, dan leert de kat wat sneeuw is. Op de foto, van vandaag komen we net terug uit de tuin,

waarom laat je je kat niet gewoon binnen? je moet dan wel een kattenbak gebruiken

Een kattebak vind je niets? Mijn oudste kat HAAT kou en sneeuw, terwijl ze juist zo van het buiten zijn houdt. Als ik jou was zou ik een bak aanschaffen en je kat leren om dat ding te gebruiken: zoveel werk kost het helemaal niet om het aan te leren.. al had je dat beter kunnen doen toen ze nog een klein kitten was. Ik verschoon die bak ook 2x per dag en ik vind het ook niets hoor, maar ik heb liever daar dan ergens in huis, in mijn slaapkamer bijvoorbeeld, nee dankje feestelijk. Je kunt kattenbakken kopen mijn onopvallende kleuren en er zijn ook bakken met filters die de geur van de bak ABSOLUUT tegenhouden. Mijn moeder vind de geur van dat ding ook verschrikkelijk maar sinds een paar jaar hebben ze een goede bak én !!! kattenbakgrind in de supermarkt met extra vochtabsorberende korrels waar ook blauwe korrels inzitten om de geur extra te bestreiden !!! helpt ook altijd enorm, we merken er niets meer van. Als je een kattenbak niet wilt om het schoonmaken zou ik niet verbaasd opkijken als je kat binnenkort een serie ongelukjes heeft op je dure tapijt of in de bak van de kerstboom...

Toch een kattenbak kopen. Als je kat niet naar buiten wilt als het sneeuwt is dat heel normaal! Heb je een kattenluikje? Woon je alleen? Als je een kattenluikje hebt en hij wil niet naar buiten wil hij echt niet. Als je alleen woont (of samen) Jij of iedereen naar buiten en rammel met zijn brokjes. Als hij dan naar buiten komt en er een paar hebt gegeten, moet je met zijn voorpootjes in de sneeuw graven en misschien (meestal) doet ie dan zijn behoeften!

de kat van mijn ouders gaat ook nooit op de kattenbak (zelfs niet met oud en nieuw) daarom hebben ze ook geen kattenbak. je zou hem aan kunnen leren om op de wc te gaan... moet je alsnog een kattenbak aanschaffen en die steeds meer in de richting van de wc verplaatsen totdat ie erboven opstaat. maar... dan is de sneeuw natuurlijk al weer gesmolten en het probleem (voor nu) opgelost maar dan nog steeds hoe doe jij dat dan met oud en nieuw? mijn ouders gooien die kat naar buiten en na 5 minuten beginnen ze hysterisch te roepen... en dan komt ie nooit meer... niet zo handig

Een kat hoort ook helemaal niet buiten zijn behoefte te doen ; het is JOUW huisdier, dus hij hoort bij jou te eten en ook bij jou de restanten daarvan weer achter te laten, en niet in alle tuinen in de omgeving. (Tenzij je natuurlijk heel erg buitenaf op een boerderij woont). Bovendien graven katten graag eerst een kuiltje, en dat gaat een beetje lastig in de bevroren grond en de sneeuw. In de winter - maar eigenlijk het hele jaar door - hoort hij dus zijn behoefte te doen op de kattenbak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100