Hoe heten de hondjes ook alweer vaarvan de hersenen bekneld worden?

Er is zó'n ras hondjes die heel schattig lijken, waarvan de hersenen bekneld raken. Welk ras is dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik weet het niet zekermaar bedoel je mischien mopshondjes?

Dat zijn Cavaliers, een soort spaniëls. Zij hebben voor 95% last van de zogeheten Chiari malformatie. Zie voor meer informatie http://www.vanuhmresearch.com/DP%20van%20Uhm%20-%20Cavalier%20King%20Charles%20Spaniel.pdf

Dat "ras" heet: King Charles Spaniel. Toegevoegd na 1 minuut: Uit Wikipedia: "Het ras Cavalier King Charles-spaniël kent grote problemen met de gezondheid, dit komt omdat er uit een kleine groep dieren is gefokt. Het ras heeft naast de normale gezondheidsproblemen als hart-, heup- en knieproblemen ook last van enkele problemen die iets minder gewoon zijn namelijk: droge ogen wat kan leiden tot blindheid en Episodic Falling wat erg veel lijkt op epilepsie, alleen blijft de hond volledig bij bewustzijn. Daarnaast is er ook een genetische probleem, dat ontstaan is doordat er uit een kleine groep dieren is gefokt, namelijk Syringomyelia: hierbij is het brein te groot voor de schedel en duwt het in de nek, wat kan resulterenin pijn. Geschat wordt dat tussen de 30% en 70% van alle cavaliers dit genetische probleem hebben maar bij enkele cavaliers resulteert dit in pijn en andere ongemakken (lucht krabben)".

Bronnen:
wikipedia

Dat is inderdaad de Cavalier (King Charles Spaniel). Een poosje terug hebben ze bij Zembla de uitzending "einde van de rashond" uitgezonden. In die aflevering komt (het leed van de) cavalier (en andere rassen) ruimschoots aan bod.

Bronnen:
http://player.omroep.nl/?aflID=11822137

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100