ik heb 5 kegelvlek barbeeltjes gekocht,hoe komt het dat ze allemaal apart zwemmen?

ik heb ze vandaag gekocht, komt het omdat ze nog moeten wennen,of gaan ze wel scholengedrag tonen als ik er nog meer bij zou kopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Inderdaad, ze gaan eerst zelf op onderzoek uit, met elkaar kennismaken, en dan vormen ze pas een groep, alles verkennen. Dit proces heeft tijd nodig, na zo'n paar uur zwemmen ze al vaker bij elkaar, dit komt vanzelf. Dit had ik in het begin ook. Vaak is bij een soort vis, zoals die soort, 5 het minimum, het zou dus inderdaad beter zijn als je er meer zou aanschaffen, maar zo kan het prima. Hoe meer van dezelfde groep, hoe ontspannender ze zich gaan voelen in de bak. Veel succes :)

M'n idee rond het vormen van scholen is de volgende: Namelijk doen ze dit uit zelfverdediging tov. roofvissen, of ander mogelijks gevaar. Vroeger in onze aquarium was het ook zo dat de schooltjes zich pas echt vormden als een maanvis (scalar) achter ze aan zat. Op natuurdocumentaires zie je dit vaker. Wanneer er roofvissen achter scholen zitten, vormt deze school een grote groep, waar de roofvis geen beginnen aan weet. Ook elders zie je dat hé, kudde-vorming bijvoorbeeld Tip. Het mooiste visje, vond ik... was de neon (blauw met rood), dewelke steeds het onderspit moest delven voor de scalars...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100