Hoe vaak moet je je cavia's eruit halen? In aantallen per dag.

De vraag zegt het al, haha.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je zelf wilt en wat het beste uitkomt denk ik. Als je cavia's er niet van houden om op schoot te zitten, prima, dan laat je ze gewoon lekker zitten. Maar als ze er wel van houden kan je ze zo vaak op schootnemen als je wilt. Als je je cavia's aan het begin vaak op schoot neemt dan kan het misschien zijn dat ze het later ook fijner vinden om op schoot te zitten. Daar kan je niet zeker van zijn, sommige cavia's zijn ongelooflijk eigenwijs. Ik neem een cavia 1 of 2 keer per dag op schoot terwijl ik de ander wat minder op schoot neemt omdat die het minder fijn vind. Als je 2 of meer cavia's hebt hoef je ze veel minder op schoot te nemen omdat ze dan minder aandacht nodig hebben. Ze zullen als ze met meerdere zijn ook minder snel aan je gehecht raken. Conclusie: 1 á 2 keer =)

ik weet niet of er een minimum is. maar eerst haalden we ze er elke dag wel uit. maar naar verloop van tijd lieten we ze gewoon zitten. (daar werden ze niet depressief van...of gaven ze andere negatieve reacties)

Niet te zeggen. Is helemaal afhankelijk van hoe je je cavia's hebt opgevoed, en wat voor soort cavia's het zijn. Mijn nichtje heeft zo'n dwergcavia en die laat ze elke dag een uurtje in zo'n doorzichtige hardplastic bal door de woonkamer racen. Dat is dus één keer per dag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100