wat kan je het beste doen met een hond die nat is en dan zo stink

het gaat over een Berner sennen

Weet jij het antwoord?

/2500

ja ik weet wat je bedoeld .ben bang dat er niets aan te doen is.honden stinken erg als ze nat zijn. het beste lijkt mij goed afdrogen maar dat wist je zelf wel.hopelijk iemand anders met een veel betere antwoord hier:)

Natte hond ruikt altijd naar natte hond, maar je kunt wel iets doen, maar je hebt ook niet voor een hond met de kortste vacht gekozen. Laat je hond altijd in schoon water zwemmen, dus niet in sloten en vijvers met veel watervogels. Zorg dat je bij de ingang van je huis altijd een grote oude handdoek hebt klaar hangen zodat je hem meteen kan afdrogen, ook als hij onverwacht nat is geworden. Kom je met een vieze, natte hond thuis (toch een sloot gelegen, in poep gerold enz): tuinslang er op en dan afdrogen. Dan moet je wel iets van een buitenplaats of tuin hebben.. Verder zul je een natte hond altijd wel ruiken. Je kunt hem tijdelijk naar de keuken verbannen, tot hij helemaal is opgedroogd, want een grote handdoek helpt wel, maar je krijgt hem nooit helemaal droog. Toegevoegd na 1 minuut: ..vaak vinden ze het wel heerlijk als je ze met een handdoek droogt! Toegevoegd na 1 minuut: ..vaak vinden ze het wel heerlijk als je ze met een handdoek droogt!

Je kan je berner sennen eerst met een handdoek afdrogen. Helpt dit niet tegen de stank ga hem dan wassen in je bad, onder de douche of met een tuin slang. Gebruik hondenshampoo en als je dat niet hebt, mensenshampoo. Liever niet te sterke mensen shampoo. Daarna goed droogfohnen, ivb. met de winter kunnen ze snel een longontsteking opvatten als ze nat blijven dus goed fohnen.

Ik heb heel lang langharige Duitse herders gehad. In de dierenwinkel kan je hondenshampoo kopen. Dit is niet de shampoo die wij voor ons haar kennen. Maar dit is een lekker ruikende vloeistof wat je op een washandje doet en je hond lekker mee insmeert. Ik deed dat altijd na het zwemmen of in de regen lopen, ik droogde hem dan af en smeerde hem dan lekker in met dat spul. Helemaal top!

ja,stinken doen ze als ze nat zijn. ik was in een trimsalon en had het er zo over met de trimster. die verkocht me een flesje met een verstuivererop wat ze zelf gebruikt in de salon. als je er een weet kan je het daar even vragen, echt top spul. het heet Belle,s Care parfum

Eigenlijk hoort dit bij "het hond(s) zijn" ;-) Wij als mensen vinden natte honden behoorlijk meuren! Hoewel het ook niet een overvolle bus of trein fris ruikt als het regent en zeker niet de hoofdharen van mensen die niet geregeld hun haar wassen of flink zweten! Maar goed, wat kan je zoal doen om deze sterke lucht te minderen, en dit is nu eenmaal sterker bij de reuen (zeker zodra nog niet gecastreerd) en de meeste grotere langharige rassen. Wist je dat ook volle anaalklieren Ook al is een wasbeurt met shampoo een optie, maar zelfs die hele milde shampoos kan je beter niet te vaak gebruiken. Niet goed voor de juiste balans en zuurgraad voor goede vacht. Wel , en dat gebruiken we zelf ook, een behoorlijke veelheid aan zeer oude handdoeken (kringloop heeft ze voor prikkie) en ernaast oude theedoeken voor nog beter drogen vacht! Dan beide niet in droger of met evt wasverzachter zodat ze direct goed vocht opnemen :) Verder kan je aparte föhn honden kopen (gebruiken we hier voor trimmen dieren) Ben zelf geen liefhebber van de vele sprays met geur voor honden of katten; sprays/ verstuivers kunnen beangstigend zijn voor dieren. Wat wel helpt is simpelweg met droge washand deze in (appel) azijn drenken en de hond op rug, flanken en buik ermee behandelen. Dit neutraliseert alle geuren vrij goed en de azijngeur is maar zeer kort aanwezig :)

Ik heb voor een poosje terug ontdekt dat drogen met een microvezeldweil (lichtblauw van de action) veel beter werkt dan drogen met een handdoek. Door de wrijving wordt de dweil wat statisch en trekt veel vocht en vuil aan. De hond droogt sneller en de geur is sneller verdwenen. Onze hond stinkt ook als hij nat is, maar na goed drogen met de microvezel doek is de geur (en viezigheid) al gauw weer weg. Eventueel een beetje droogshampoo er achteraan (wassen zonder water zeg maar) voor de geur en dan is de lucht grotendeels weer verdwenen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100