Wat moet je allemaal doen om een aapje te hebben?

Wat voor aapjes zijn het "best" en waarom? Iemand met ervaring? Makkelijk zindelijk krijgen? Waar behoefde doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn eerste reactie toen ik je vraag las, was: NIET DOEN. En inderdaad. Op de site van Willem Wever staat het volgende: _____________ Het lijkt je misschien leuk om een aap als huisdier te hebben, maar dat kan helaas echt niet. Ten eerste zijn apen niet zindelijk. Dat betekent dat een aap het hele huis onder poept en plast als je hem niet goed in de gaten houdt. Ten tweede zijn apen echte groepsdieren. Ze hebben hun soortgenootjes nodig om me te spelen en te ravotten. Als je een aap neemt moet je de hele dag thuis blijven om hem te vermaken, anders breekt hij het hele huis af. En daarbij komt ook nog bij dat het in Nederland verboden is om een aap als huisdier te houden. ______________ Dus, neem een hond, een kat of een cavia. Maar begin niet aan een aap.

je moet een vergunning hebben dat is het belangrijkst maar ik hoop dat je die niet krijgt want een aap is geen huis dier maar hoort in de natuur bij zijn soortgenoten

Ik vind aapjes een wat riskant diersoort om te houden als huisdier hoor.. Je kunt nooit té zeker zijn van hoe de handelaar aan het dier zijn gekomen en apen lijken zoveel op mensen dat ze net als ons veel liefde van soortgenoten nodig hebben Daarbij kunnen ze dus ook heel menselijk op bepaalde situaties reageren.. én zijn ze in maar heel weinig landen nog legaal te houden. Is er niet een site van 'animal planet' of het WNF dat hier misschien meer informatie over heeft?

en dan na een poosje bij de Stichting Aap dumpen, omdat hij gebeten heeft zeker

Apen zijn GEEN geschikte huisdieren. Het zijn sociale dieren die in een groep horen te leven. Je kan ze niet zindelijk maken, hebben een zeer specifiek dieet, hebben veel ruimte en veel prikkels nodig (uitdaging in hun omgeving) anders gaan ze slopen. De meeste soorten zijn een stuk sterker en agressiever dan men denkt! Ik ben gewoon geshockeerd dat je dit überhaupt durft te vragen en dit overweegt! Vandaag de dag zou je beter moeten weten! Er wordt door stichting AAP toch voldoende voorlichting gegeven! Waar denk je dat al die apen vandaan komen die zij opvangen?! Van onnozele mensen zoals jij! Daar komt nog bij dat je op de legale manier als particulier nooit een vergunning zal krijgen en er geen zal kunnen kopen. Illegaal wellicht wel, maar weet dat je dit aapje dan hoogstwaarschijnlijk onder embarmelijke omstandigheden is gesmokkeld. In het oerwoud bij zijn/haar moeder weggerukt, die vermoord wordt voor de ogen van de baby, en dat voor ieder aapje dat het overleefd er vele onderweg zijn gestorven. Door zo'n aapje te kopen houd je deze illegale praktijk en bijbehorende gruwelijkheden in stand. DUS NIET DOEN! EEN AAP IS GEEN HUISDIER!!!

In tegenstelling tot wat anderen hier beweren, is het nog niet verboden in Nederland om (kleine) apen als huisdier te nemen. Op de site van stichting Aap leggen ze uit waarom een aap niet geschikt is als huisdier: "Apen zijn er in tientallen soorten, met verschillende levenswijzen en in grootte uiteenlopend van een decimeter tot twee meter. Toch delen ze een aantal eigenschappen. Zo zijn alle apen sociale dieren, levend in groepen waarbinnen een rangorde heerst. Gedurende de eerste levensjaren krijgen de jongen veel zorg en aandacht van de moeder, die soms wordt geholpen door medeverzorgsters. In deze periode staan ze nog onder en boven de wet: hun 'apenstreken' worden door de volwassenen door de vingers gezien. Als het jong groter wordt neemt zijn speelruimte echter af - rond de puberteit hoeft hij niet meer op toegeeflijkheid te rekenen. Begrijpelijk, want in die levensfase zal het dier zich tegen zijn groepsgenoten keren. Als laagste in rang zal hij zich een hogere positie letterlijk moeten bevechten. Een aap die als baby wordt gekocht zal een extreme aanhankelijkheid jegens zijn eigenaar vertonen. Zijn natuurlijke behoefte aan bescherming dwingt hem ertoe zich te hechten aan zijn menselijke verzorger. Maar naarmate hij zelfstandiger wordt, gaat hij de grenzen van wat mag en niet mag verkennen. Om hoogste in rang te worden zal hij eerst de zwakste gezinsleden, meestal de kinderen, aanvallen en daarna het leidende vrouwtje van `zijn` groep, de vrouw des huizes. Ten slotte neemt hij het op tegen de leider, de heer des huizes. Gewoonlijk is dit het keerpunt in de genegenheid voor het eertijds vertederende troeteldier. Die brutale aap moet maar eens leren wie de baas is, als hij niet wil gehoorzamen gaat hij in een kooi, punt uit. Gevangenschap en totale eenzaamheid zijn de straf voor het dier, dat geen andere misdaad pleegde dan zijn instinct te volgen." http://www.aap.nl/wat-aap-doet/huisdier/aap.html Toegevoegd na 22 seconden: Maar als je echt wil, dan wil ik wel eens bij je komen logeren, kijken of je nadien nog zo graag wil :)

Aap als huisdier verboden Een berberaapje is dinsdagmiddag in Groningen door de politie in beslag genomen. Het dier werd aangetroffen in een woning. De 21-jarige eigenaar heeft een proces verbaal gekregen. Het is in Nederland verboden om apen als huisdier te houden. Het aapje was gestresst en is overgedragen aan medewerkers van een opvangcentrum.

Bronnen:
http://www.hartvannederland.nl/nederland/g...

Aap als huisdier verboden Een berberaapje is op 13 februari 2008 in Groningen door de politie in beslag genomen. Het dier werd aangetroffen in een woning. De 21-jarige eigenaar heeft een proces verbaal gekregen. Het is in Nederland verboden om apen als huisdier te houden. Het aapje was gestresst en is overgedragen aan medewerkers van een opvangcentrum.

Bronnen:
http://www.hartvannederland.nl/nederland/g...

Een opleiding volgen tot dierverzorger, zien dat je met apen kunt werken, en dan heel heel heel misschien als je heel heel heel veel geluk hebt (hoewel dierverzorgers er niet dol op zijn) mag je een keer een ziek of verstoten dierjte een tijdje opvoeden. Apen zijn GEEN huisdieren. Ik herhaal : apen zijn GEEN huisideren, en hoewel het soms heel goed lijkt te gaan, gaat het in 99 van de 100 gevallen heel, heel erg verkeerd. Je kunt ze overigens niet zindelijk maken ; je zult echt in dat soort gevallen je aap een luier om moeten doen of je hele huis aan het dier aanpassen. Apen verzorgen (zoals in de eerste alinea) doe je dan ook in de regel in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte.

Helemaal niets! Zoals hierboven al uitgebreid omschreven, is een aap geen huisdier! Wil je toch "apies" kijken, kijk dan naar Animal Planet, daar komen ze regelmatig voorbij. Of ga naar de dierentuin. dan sponsor je ze ook nog, en je hebt wel de lusten, niet de lasten!

Aan je vraag te zien Yorick, heb je je nog helemaal niet voorbereid op het hebben van een aapje als huisdier. En je bent ook nog jong (1997?). Dat zijn twee hele belangrijke dingen. Je bent jong en mogelijk impulsief. Je wilt een diertje, iets aparts, iets cools. Met een aapje zul je best veel belangstelling (én afkeuring!!!) krijgen, maar.... als je een dierenvriend bent, schaf je geen aapje aan. Apen horen niet in en huiskamer in Nederland! Daar is al meer dan genoeg over geschreven. NEE!!!!! Als je een huisdier wilt, dan moet je eens goed nadenken elke dat is. Een dier dat daar geschikt voor is: poes, cavia, vogeltjes, goudvis. Waar jij de zorg voor hebt, ook al wordt dat diertje 10 jaar oud. Het is niet een spelletje, even leuk en dan klaar. Het is een levend wezen met recht op goeie verzorging zolang het leeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100