de honden die ik soms uitlaat eten enorm veel schapenpoep en paardenpoep onderweg.waarom wil een hond dat?

en is dat dan gezond voor hem of eigenlijk niet zo? ze eten verse..maar ook gedroogde..en zelfs de helemaal platgetrapte/gereden stukjes die ze zowat met hun tanden van de weg af moeten schrapen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zit hem vast op vezels, bepaalde vitaminen en mineralen. Daarnaast bevat de drol voor de hond probiotica. Die brengt dus de balans van bepaalde bacterien etc. weer terug in de darmen. Ook onttrekken ze stoffen aan de uitwerpselen waardoor hun afweer verbeterd wordt. Dieren voelen instinctief aan wat wij moeten leren! Dat lijkt vies maar yakult is ook een zwembadje van yoghurt oid waar allemaal lactobacillen in om poepen. Dat laatste is relativerend bedoeld.

ze noemen dit gedrag ook wel "aashonger". een mineralenbalans is dit, dus eten ze poep omdat ze mineralen te kort komen. door gedroogd zeewier door het voer te doen, kunnen ze hieraf komen. maar erg is het niet.

Veel hondenvoer is veel te rijk (alsof wolven alleen maar vlees van de edelslager eten); er zitten te veel eiwitten in en te weinig vezels. Paarden- en ook schapenpoep bevat bij uitstek veel vezels (en ook wat mineralen) en dus eten ze dat. Vooral laten doen. Je kan het de voedselfabrikanten niet helemaal kwalijk nemen; waarschijnlijk kocht niemand hun brokken als bekend werd dat ze er drollen in stopten en waarschijnlijk zou het ook nog eens niet mogen van Europa (zoals lekkere kaas ook niet mag van Europa, ik ben voor een verenigd Europa, maar sommige dingen kunnen echt niet).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100