Koop jij een dier via marktplaats?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ga toch voor het asiel. Arme dreumesjes een nieuw huisje geven. Als ik er te lang sta, zou ik ze allemaal willen meenemen!

Ik heb 2x een hond gekocht via marktplaats. Wel gezorgd dat ik het nestje honden zag, gekeken of ik informatie over de fokker kon krijgen etc. Ik heb 2 hele lieve en leuke honden, allebei van de boerderij en allebei van een nestje honden die spontaan verwekt waren zonder dat de eigenaar bewust ging fokken voor het geld. Je moet ontzettend goed uitkijken bij wie je koopt natuurlijk.

Nee

Via Marktplaats zijn wij aan onze hond gekomen. We hoefden er niets voor te betalen, want de eigenaar wilde de hond kwijt. Hij was toen tien maanden en nu is hij inmiddels ruim twee en het is een schat van een hond! Wel hebben we bij de kennismaking onze andere hond meegenomen en een hondentrainster, om te kijken hoe het gedrag van deze hond was. Onze andere hond sloot vrijwel direct vriendschap met hem en de hondentrainster zag geen enkel bezwaar, omdat hij alle tests goed doorstond. Ja, we hebben geluk gehad, ik hoor andere verhalen, maar we hebben natuurlijk ook ervoor gezorgd dat we het risico zo minimaal maakten door het op deze wijze te doen.

Nee, de asiels puilen uit en daarbij vind ik de redenen waarom mensen hun dier wegdoen (allergie ed) werkelijk te triest voor woorden. Een hond die je al jaren hebt verkopen omdat het even niet meer uitkomt, triest

Dit kun je beter niet doen. Er is sprake van grootschalige broodfok en uitbuiting op dit soort sites. Teefjes die gedwongen worden 2-3 nestjes per jaar te hebben, waarna de eigenaar de pups voor grof geld kan verkopen (onder de mom van een of andere smoes). Bij een erkende fokker worden de teefjes maximaal 1 keer per jaar gedekt (meestal eens in de twee jaar). Ook kun je dieren tegenkomen waarvan de papieren vervalst zijn. Na de koop kom je er dan achter dat er iets goed mis is met je net aangeschafte dier. In de paarden handel komt dit helaas nog wel eens voor. Als je een paard koopt zou ik altijd een dierenarts meenemen (of iemand die ervaring heeft in het kopen van paarden). Ik moet wel toegeven dat ik af en toe verhalen hoor waarbij het wel goed is gegaan, maar je kunt beter een huisdier uit een dierenasiel of een opvang halen. Deze puilen echt uit.

oudere katten wel, maar kittens niet meer. een keer gedaan, hartstikke lieve kat hoor, maar hij was natuurlijk ziek. die mensen wilden gewoon even geld verdienen aan een nestje. de kat is inmiddels gezond en gelukkig, maar dat heeft een hoop geld en moeite gekost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100