wat kan ik er aan doen dat mijn hond minder traant

ik moet elke dag wel minstens 5x p.d mijn hond haar oog rotzooi weg halen, vind dat echt wel veel, maar wat kan ik er aan doen zodat dit weg blijft iemand een suggestie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ben je hier wel eens mee naar de dierenarts geweest? Dat lijkt me een goed idee. Misschien heeft je hond wel een oogontsteking!

Rotzooi in zijn ogen is een teken van ontstoken ogen. Het kan komen door te lange wimpers. Maar wat het ook is, Ga even naar de dierenarts met je hond , die kan de oorzaak wegnemen. Wat je nu al kan doen, is water koken. Dit af laten koelen. En vervolgens daar de ogen straks mee schoonmaken.

Heb je vloerbedekking? Het kan namelijk wel zo zijn dat d hond in zijn spel stof doet opwaaien wat dan in zijn ogen komt. D.m.v. trane wordt dat er weer uitgespoeld. En inderdaad, de ene hond is de andere niet. De een zal meer tranen dan de ander. Mijn cavaliertje heeft ook vaak betraande ogen.

mogelijk heeft ze een verstopt traanbuisje? een cosmetisch probleem waar niet iedere dierenarts wat aan wil doen. traansmeerremover van beaphar werkt uitstekend.

is het een chow chow ? die hebben vaak oogproblemen, entro- of ectropion met de oogleden, dat is erfelijk bepaald en kan alleen door een operatie worden verholpen ( het naar binnen of buiten krullen van de oogleden ) Ontstopte traanklieren is al genoemd en eventueel het gebit goed laten nakijken of er niet een tand of kies ontstoken is. Marianne

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100