Mogen Schildpadden chocolade

Weet jij het antwoord?

/2500

nee, dat is niet goed voor ze. voor honden en katten is chocolade zelfs giftig, wie weet voor schildpadden ook wel. landschildpadden hebben verse groente nodig, en waterschildpadden vlees, met supplementen.

Nee, schildpadden mogen geen chocolade. Sowieso vind ik het een slechte zaak om schildpadden als huisdieren te houden (geen aanval op jou of op de vraag). Schildpadden horen in hun natuurlijke omgeving thuis en eten daar geen chocolade. Toegevoegd na 19 minuten: Chocola bevat (meestal) suiker en in ieder geval veel Theobromine. Dat kan niet elk dier goed verteren, vooral bij honden en katten is dit bekend, omdat dit vaker voorkomt. Ik vraag me af waarom je een schildpad chocolade zou willen geven?

Bronnen:
http://www.suite101.com/content/chocolate-...

Meer informatie over verschillende soorten schildpadden (oa wat ze eten) vind je op http://www.licg.nl/wcs/lcg/nl/3076/reptielen.html. Er is ook een speciaal schildpaddenforum, http://www.schildpadnet.nl/forum/. Misschien dat een van de leden van dit forum een gefundeerd antwoord kan geven op je vraag.

Ik zou waterschildpadden geen chocolade geven,zoiezo geen enkel dier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100