Ik wil een zelftest toevoegen aan mijn website, hoe doe ik dat?

Ik zou graag een test willen opstellen die bezoekers van mijn site kunnen maken, zodat ze als uitslag krijgen welke van mijn producten het beste bij ze past. Of als uitslag of ze wel of niet geholpen zijn bij het aanschaffen van mijn product.

Echter als ik google op 'zelftest op site' dan krijg ik (begrijpelijkerwijs) tools waarmee ik de site zelf kan testen. Ik vind ook genoeg tools om bijvoorbeeld een enquête of vragenlijst op te stellen, maar daarmee verzamel je enkel gegevens. De invuller krijgt niet direct een 'uitslag', en juist dat zou ik zo mooi vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

SurveyMonkey heeft als optie dat je waardes toekent aan bepaalde antwoorden, dus x punten als je optie A kiest, y punten als je optie B kiest. Als je een beetje handig bent, kun je vervolgens het aantal punten tekstueel tot een advies brengen (xx punten? koop dan x. yy punten? koop dan y). Als extra optie kun je vervolgens ook een dashboard toevoegen aan je vragen, waarbij iemand die het ingevuld heeft kan zien wat anderen hebben ingevuld. Voorbeelden vind je hier https://www.strategischopleiden.nl/va-hrd-ontwikkelgesprekken/ en hier https://nl.surveymonkey.com/stories/SM-7CKZMFW/. Dit laatste is vaak een motivator om het invullen te vergroten. De eerste optie is overigens onderdeel van de gratis versie en de tweede optie volgens mij betaald.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100