waarom kan ik bij mij ASUS in tabletmodus geen apps downloaden (zoals op mijn smartphone)?

ik heb een ASUS gekocht die ik ook in tabletmodus kan gebruiken. Dus dat betekent dat ik het scherm kan draaien en dan via touchscreen typen enz.
Nu dacht ik: leuk, dan kan ik ook apps downloaden. Maar dat gaat dus niet. Als ik Takeaway bv wil downloaden krijg ik maar één voorstel van apparaat, en dat is mijn smartphone. Waarom gaat dat niet? Het is toch tabletmodus? Vind het niet terug in de gebruiksaanwijzing.
ASUS is een WIndows 10 laptop die ook in tablet modus kan werken. Hij staat omschreven als "Laptop en tablet in één"

Toegevoegd op 08 januari 2020 08:37: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Tabletmodus betekent niet dat het ineens een Android apparaat wordt. het blijft een Windows computer. In tabletmodus zijn de instelling geoptimaliseerd voor touchscreenbediening (in plaats van keypad/muis).

Dat komt omdat je waarschijnlijk in de onjuiste "app store zit. Je moet de Microsoft Store hebben: https://www.microsoft.com/nl-nl/store/collections/gettingstartedapps Je hebt ook een icoon op je taakbalk staan met een Tas met het Windowslogo. Je kan dus niets* met de Google Play store https://play.google.com/store (wat je gok ik nu probeert) ===De denkfout die je waarschijnlijk maakt=== "Tablet" heeft te maken met de vorm van het apparaat. Niet met het besturingssysteem wat erop draait. Desktop, laptop, tablet, smartphone zijn allemaal vormen. Je ziet wat het is ook als ze uit staan. Jouw laptop kan je transformeren naar tablet. Dat betekent enkel dat de vorm verandert. Daarnaast zal Windows in Windows-tabletmodus schieten. Je blijft dus gewoon Windows 10 gebruiken. Wat jij lijkt te denken is dat het opeens Android gaat draaien. Maar Android is een besturingssysteem, een tegenhanger van het Windowsbesturingssysteem. Tablet is dus NIET "een scherm waar Android op draait". Hier een tablet https://bit.ly/2QypOoC die Windows 10 draait. Je gaat dus van Windowslaptop naar Windowstablet. En net zoals Androidapps niet op een Windowslaptop* draaien, zo draaien ze ook niet op een Windowstablet*. Daarvoor heb je een Androidtablet nodig. Eigenlijk zouden we dat voor de duidelijkheid altijd moeten zeggen. *(behalve met Bluestacks) ===Toch Androidapps op je Windowsapparaat draaien "BLUESTACKS"=== Je kan toch Androidapps draaien via een programma welke het Androidbesturingssysteem emuleert op Windows. Download dit programma (gewoon in laptopmodus als je wil) https://www.bluestacks.com/nl/ Daarna kan je via Bluestacks zelf de Google Play Store openen en dingen downloaden die je op je Androidapparaat gebruikt. Niet alles zal even perfect werken. = ===TL;DR=== Je gaat van Windowslaptop naar Windowstablet. Dat betekent dat je enkel Windows-programma's en Windows-apps kunt blijven gebruiken. Je gaat niet van Windowslaptop naar Androidtablet. Je kan via Bluestacks toch (bijna) alle Android-apps gebruiken op je Windows-apparaat. ==== = Afbeelding van Microsoft Store toegevoegd === Alternatief voor Bluestacks https://www.memuplay.com

Toegevoegd op 09 januari 2020 16:11: tekst
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Store
https://en.wikipedia.org/wiki/BlueStacks
https://nl.wikipedia.org/wiki/Tabletcomput...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100