Hoe kan ik in afbeeldingen markeren?

Ik heb een muziekstuk gekocht. Nu wil ik graag de noten markeren die een fis of mol zijn. Met stift werd het wat slordig, dus ik ben aan het kijken of ik het op de pc kan doen. Het zijn zwarte noten, en ik wil dus met een soort stift bepaalde noten aangeven, maar niet dat ze helemaal dekkend zijn over de noot. Net als dat een oranje stift niet dekkend is over de zwarte noot, maar wel over witte achtergrond. Is dat mogelijk met een programma op de computer als Paint of Word, of vraag ik nu veel te veel? :) Ik heb geen idee, excuus als het een domme vraag is. Ik hoor het graag, bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Met paint is het niet mogelijk je penseel een bepaalde transparantie te geven zodat het oranje niet helemaal dekt over zwart. Met tekenprogramma's zoals Gimp werkt die truuk wel. Dus met Gimp(en er zijn er veel meer) kun je zulk soort markeringen maken.

Bronnen:
https://www.gimp.org

Wat je kunt doen is jouw muziekstuk scannen en als PDF opslaan. Want als je een PDF-file opent kun je daarbij kiezen voor Gereedschappen om te klikken op Opmerking. Daar in het rijtje staat dan een markeerstift. Daarmee kun je alle voortekens (kruizen, mollen en herstellingstekens) accentueren. Zie afbeelding voor een voorbeeld hoe dat eruit komt te zien.

1. Inscannen 2. In paint.net (zie bron voor download) zetten 3. Kleur kiezen met een transparantie 4. Opslaan en printen 5. Klaar

Bronnen:
https://www.getpaint.net/download.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100