Hoe wis ik de C-schijf van een computer zonder USB?

Ik heb een oude computer (desktop) met Windows 7. De hardware van die computer hapert. Voordat ik hem wegdoe wil ik de C-schijf wissen, om te voorkomen dat persoonlijke informatie in onbekende handen komt.

De D-schijf (eigenlijk een partitie) heb ik kunnen wissen door hem te formatteren. Geen quick format, dus het formatteren duurde een paar uur, maar daarna was alles grondig gewist.

De C-schijf zou ik normaal gesproken wissen door de computer te starten vanaf een live-CD met Linux, en dan met het commando 'dd' de schijf te wissen.

Maar alle USB-poorten van de computer zijn dood. Ook de DVD-lezer doet niets meer. Ik heb dus niet de mogelijkheid te starten vanaf een Linux-DVD, of zelfs maar vanaf een installatie-DVD met Windows.

Hoe kan ik bij deze computer toch de C-schijf grondig wissen?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoi ... probeer eens even met F11 op te starten, kijken of je het boot-menu krijgt waarbij je de opstartmedium kan kiezen. Als jouw CD/DVD (of USB-stick) bootable is kan je hem op die manier opstarten, zonder dat je daarvoor de windows drivers/firmware nodig hebt van jouw DVD-speler en USB-poorten. (Dus al zouden ze niet in Windows werken, is de kans groot dat ze op die manier wel werken als de medium bootable/opstartbaar zijn). Je kan ook de extra partitie weer toevoegen (middels diskpart) en daar de opstartbestanden op zetten zodat je deze partitie via MS-dos kan bereiken (zonder in Windows op te starten) en dan jouw C: schijf formatteren. Je hebt ook 'geautomatiseerde' manieren hiervoor, denk maar bijv. aan partition magic, deze kan er voor zorgen dat je een bootable extra partitie krijgt. Je kan dan bijv. linux of MS-dos er op gooien op deze extra partitie en daarmee dan opstarten en de C: schijf formatteren. Voor zover de niet-fysieke handelingen. Als je fysieke handelingen wilt uitvoeren raad ik je aan om de HDD er uit te halen, een externe behuizing te regelen (kost ong. een tientje, komt later altijd van pas, denk maar aan bijv. Windows wat niet wilt opstarten terwijl je er wel belangrijke bestanden op hebt) en deze HDD in de externe behuizing stoppen en dan op een andere computer aansluiten (desnoods op school of werk), zo kan je dan deze "externe" harde schijf formatteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100