Marktplaats betaling via Paypal "Vrienden en familie". Zit hier een luchtje aan?

Ik wil graag een product kopen op Marktplaats en de verkoper heeft aangegeven de betaling te willen ontvangen via PayPal.

Vanwege de kopersbescherming heb ik daarom mijn betaling overgemaakt via de optie "Goederen en services". Dit bedrag heeft hij vervolgens teruggeboekt met de toelichting dat het op deze manier langer duurde om het geld te ontvangen en dat hij hier 21% BTW over moest betalen. Zijn verzoek was om de optie "Geld sturen naar vrienden of familie" te gebruiken.

Volgens mij is op deze manier de PayPal bescherming niet van toepassing waardoor ik het geld niet kan terugvragen als het product niet wordt verzonden. En aangezien het e-mailadres niet overeenkomt met de naam van de verkoper ben ik twijfelachtig geworden. De verkoper komt verder wel betrouwbaar over en communiceert in goed Nederlands.

Klopt het wat de verkoper zegt? Is de optie "Goederen en services" nadelig voor particuliere verkopers? Of zit hier een luchtje aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als hij het geld heeft teruggeboekt had hij het blijkbaar al ontvangen en is dat verhaal over langer duren voordat hij het ontvangt flauwekul. Hier zit inderdaad een luchtje aan. In jouw plaats zou ik het teruggeboekte geld lekker houden en de koper laten weten dat je afziet van de koop.

Ik zou er mee oppassen. Ik weet niet wat je koopt, maar als je zo betaald kan je bij niet geleverd product, geen klacht meer indienen! Dus ben je je geld kwijt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100